Jaguar F-Type a fost redesenat și puternic tehnologizat

Pe lista de noutăți pe care le aduce faceliftul lui Jaguar F-Type se numără și un motor V8 mai puternic. O grămadă de motive pentru care să-ți placă…

Citește și:

Jaguar Land Rover se gândește la mediu – Va folosi deșeuri din plastic în producția mașinilor

James May recunoaște că a „furat' un Jaguar! Câți ani au trecut până să fie prins

Sportiva cu două locuri de la Jaguar, F-Type, tocmai a trecut printr-un proces masiv de reîmprospătare, vizibil atât la exterior cât și în habitaclu. La exterior, partea frontală a primit modificări ample: farurile sunt acum orientale orizontal și flanchează grila redesenată. Capota (care a fost la rândul ei restilizată) plonjează acum mai puternic către în față. În partea din spate, modificările sunt mult mai subtile, cea mai notabilă fiind designul angular al blocurilor optice. Liniile spoilerului și ale difuzorului spate variază în funcție de versiunea de echipare aleasă.

Apropo de versiuni de echipare – varianta cea mai puternică de motorizare (F-Type R) a devenit acum și mai puternică. Este vorba despre unitatea V8 supraalimentată, de 5,0 litri, care acum se laudă cu 575 de cai-putere și un cuplu de 700 de Newtoni-metru – cifre specifice versiunii SVR.

Așadar, F-Type R (disponibil doar cu tracțiune integrală) sprintează acum de la 0 la 96 km/h în 3,5 secunde și are o viteză maximă limitată electronic la 299 km/h. Lista de noutăți pentru R include și amortizoare adaptive revizuite, suspensii mai rigide și bare anti-ruliu ranforsate.

Gama de motorizări a suferit modificări mai ample, cea mai importantă fiind apariția unui V8 de 5,0 litri, cu 450 de cai-putere și 580 de Newtoni-metru. Aceasta este disponibilă atât cu tracțiune spate cât și integrală și se laudă cu un sprint 0-96 km/h de 4,4 secunde și o viteză maximă de 285 km/h. Nici motorizarea V8 cu 500 CP și nici V6-ul (cu 340, respectiv 380 CP) nu se mai regăsesc în gama de oferte în acest moment în Europa. Lista de oferte este completată de unitatea patru-în-linie de 2,0 litri, cu 300 CP, disponibilă doar cu tracțiune spate.

În habitaclu, noutățile sunt reprezentate de instrumentarul de bord cu diagonala de 12,3 inci, personalizabil în funcție de nevoile utilizatorului. Sistemul de infotainment primește funcții extra de conectivitate – Apple CarPlay și Google Android – și poate primi acum actualizări „over-the-air'.

Versiunile de echipare în care poate fi comandat Jaguar F-Type sunt – pe lângă cea standard – First Edition și R.

taguri
Adaugă un comentariu