Legea care ar putea lăsa fără permis mii de șoferi. Conducătorii auto vor fi obligați să asculte de medici

Un proiect de lege propus, recent, pentru adoptare la Camera Deputaților propune o modificare majoră în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. 

ŢEAPĂ URIAŞĂ! Nu cumpăra o maşină second din Germania dacă are aşa ceva în talon

VESTE BUNĂ: un motor diesel mai puternic pentru DACIA DUSTER!

Lege care, inițial, a fost respinsă de Senat, ar putea fi adoptată de Camera Deputaților. În proiectul de lege este prevăzut faptul că orice medic, nu doar cel de familie, va putea să trimită un șofer la examinare într-o clinică autorizată, dacă constată că respectivul conducător auto suferă de afecțiuni ce nu permit deținerea permisului auto, potrivit avocatnet.ro.

SURPRIZĂ URIAŞĂ: ce maşină a primit Ion Țiriac de la Simona Halep

DECIZIA de ultimă oră luată de familia lui Michael Schumacher! A produs emoţie în toată lumea

Astfel, șoferii vor fi obligați prin lege să se prezinte la o clinică autorizată, iar prin nerespectarea ei aceștia riscă să-și piardă automat permisul de conducere.

„Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidența sau în îngrijirea sa, prezintă afecțiuni medicale (…), este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistență medicală autorizată (…), cu diagnosticele constatate și cu datele de contact ale unității medicale în care medicul trimițător își desfășoară activitatea și să consemneze acest lucru în fișa medicală a conducătorului’, scrie în proiectul de act normativ, cu precizarea că există un ordin al ministrului sănătății cu afecțiunile ce nu permit conducerea mașinilor.

Iată noul BMW X5! Este UIMITOR

Practic, biletul de trimitere va fi trimis șoferilor cât mai repede, iar în maximum trei zile lucrătoare de la comunicare aceștia vor fi obligați să se prezinte la clinica indicată pentru o examinare medicală de specialitate.

Dacă șoferul nu va efectua vizita la clinica respectivă, în maxim 30 de zile de la trimiterea biletului, acesta nu va mai avea dreptul de a conduce. Apoi, în maximum trei zile lucrătoare de la comunicarea retragerii permisului, șoferii vor trebui să se prezinte la poliție pentru a preda actul.

În cazul în care conducătorul auto se va prezenta la control, iar medicul îl va declara inapt pentru a conduce, clinica va trebui să informeze poliția rutieră, medicul trimițător și șoferul în cauză despre rezultatul examinării. După primirea informației, conducătorul își va pierde permisul.

taguri
  victor says:

  ziaristi dobitoci….luati prin surprindere de cat de cretini sunteti! …..inca nu s-a adoptat modificarea boilor!

  Liviu says:

  “Lege care, inițial, a fost respinsă de Senat, ar putea fi adoptată de Camera Deputaților. În proiectul de lege este prevăzut” Asa scrie..de ce ii jignesti?
  Camera deputatilor e camera decizionala.
  In fond, DACA ar fi totul corect, asa ar trebui sa fie. Toti nebunii au permis. Alcoolicii ar trebui sa intre tot aici. Ai ceva antecedente..pauza.

Adaugă un comentariu