Topul celor mai ieftine smartphone-uri care pot fi cumpărate în România

Nu au briz-brizuri și funcții speciale, nu au senzori de recunoaștere facială ca iPhone X, nu pot fi transformate în calculatoare desktop ca Samsung Galaxy S8 și Note 8, nu pot activa diverse facilități prin strângerea cadrului de metal de pe margine așa cum fac HTC U11 sau Google Pixel 2.

Dar sunt telefoane inteligente, au aplicații, acces la internet, ecran tactil și îți poți face treaba cu ele.

Vă prezentăm mai jos care sunt cele ma ieftine smartphone-uri.

Criteriile de selecție

În primul rând trebuie să definim ce înseamnă un smartphone. Dacă acum zece ani, până la lansarea primului iPhone, puteam numi smartphone și terminalele cu taste și fără ecran tactil, acum percepția publică s-a schimbat, iar acest lucru nu se mai poate.

În plus, aproape orice terminal obișnuit are mai nou acces la internet, așa cum este cazul telefoanelor simple Nokia cu taste. Ba mai mult, acestea au chiar aplicații precum Twitter sau Facebook. Astfel că vom elimina de pe listă aceste aparate.

Criteriul de intrare în top îl reprezintă ecranul tactil și existența unui sistem de operare, cu posibilitatea de a descărca aplicații. De asemenea, sunt eliminate din start terminalele cu mai puțin de 1 GB de memorie RAM, pentru că orice cantitate mai mică afectează grav funcționalitatea.

De ce nu trebuie să cumperi o mașină adusă din Germania – UN EXEMPLU PERFECT

Detalii șocante despre MICHAEL SCHUMACHER. Cum a ajuns să arate fostul pilot de Formula 1

Adio permis în format fizic! Ce le vom arăta polițiștilor!

N-A MAI SUPORTAT și A RĂZBUNAT MII DE OAMENI! “Vrei să mă dau jos la tine?”

În al doilea rând, trebuie menționat că prețul smartphone-urile prezentate variază în funcție de retaileri, atât online, cât și în magazine, astfel că pot exista variații în top. De asemenea, prețul variază în funcție de promoții sau de apropierea Black Friday ori a Crăciunului.

Noi vom prezenta prețurile la momentul actual, respectiv data de 5 septembrie.

Cum arată topul

Așadar, în ordinea numerelor de pe tricouri, iată topul:

MaxCom Smart MS453

Acesta are ecran de 4,5 inchi, procesor MediaTek quad-core de 1,3 GHz, cameră foto de 5 megapixeli, 1 GB de memorie RAM și alți 8 GB pentru stocare. Bateria are 1.700 mAh.

Vine cu Android 5.1 Lollipop și costă 229 lei la Emag.ro.

Sursa foto: emag.ro

Lenovo A1000

Are ecran de 4 inchi cu rezoluție 800 x 400, vine cu procesor cu patru nuclee Spreadtrum SC7731 tactat la 1,3 GHz. Ca sistem de operare are Android 5.0, camera este de 5 megapixeli, memoria este de 1 GB, iar pentru stocare sunt disponibili în total 8 GB. Are și slot de card MicroSD, care acceptă carduri de până la 32 GB. Bateria este de 2.000 mAh și costă 232 lei la QuickMobile.ro.

Sursa foto: Quick Mobile

Motorina se scumpeşte de la o zi la alta, dar uite ce urmează

Martorii de bord – Peste 60 de semne explicate

Știi ce simbolizează dungile acestea de pe anvelope?

E gata! Chinezii au inaugurat tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine | VIDEO

Myria Fancy MY9007

Brandul Myria, deținut de către Altex (care controlează și lanțul de magazine Media Galaxy), vine cu un model foarte ieftin la rândul său.

Are ecran IPS de 4,5 inchi cu rezoluție de 480 x 854, procesor MediaTek cu patru nuclee de 1,3 GHz, 1 GB de memorie RAM și alți 8 pentru stocare, dar și slot de card MicroSD. Camera foto are 5 megapixeli, iar bateria este de 1.600 mAh.

Vine cu Android 6.0 Marshmallow și costă 259 de lei la Altex.

Sursa foto: Altex

Allview P5 Lite

Compania românească Visual Fan, care deține brandul Allview, vine cu o ofertă aproape similară. Modelul P5 Lite are ecran IPS LCD de 4,5 inchi, cu rezoluție 480 x 854, tot 1 GB de memorie RAM și tot 8 GB memorie internă. Cardul MicroSD oferă însă posibilitatea extinderii capacității de stocare cu încă 128 GB. Procesorul are patru nuclee Cortex-A53 de 1 Ghz.

Bateria are 2.000 mAh, iar terminalul are și radio FM. Costă 279 lei la Altex.

Sursa foto: Altex

Phonemax Mars

Vândut de către iHunt pe site-ul Emag.ro, acest smartphone are procesor quad-core MediaTek cu frecvență de 1,3 GHz și un ecran tactil IPS de 4,5 inchi cu rezoluție 854 x 480 pixeli. Vine tot cu 1 GB RAM și 8 GB pentru stocare, iar cardul MicroSD poate crește capacitatea cu alți 32 GB.

Este dual-sim, are Android 6.0, dar și o cameră mai bună, de 8 megapixeli. Bateria are 2.000 mAh.

Costă 249 lei.

Sursa foto: Emag.ro

 

Adaugă un comentariu