Cum ajută mărcile auto spitatele românești din România. Acțiuni de amploare

Mai multe mărci auto au luat inițiativă și și-au anunțat contribuția în lupta contra epidemiei de coronavirus, prin ajutorarea personalului medical.

Citește și:

Titi Aur, despre ce măsuri ar trebui să ia statul: Să uite de deficitul de 3% și să facă împumuturi pentru a-i susține pe cei afectați

UNTRR solicită Guvernului excluderea şoferilor profesionişti de la aplicarea ordonanţei militare nr. 3

Volkswagen și Audi: mesaj important prin modificarea logourilor (VIDEO)

Ce se întâmplă cu permisele și alte documente expirate în timpul Stării de Urgență

Ultima găselniță: Lichid de parbriz vândut pe post de spirt

Mărcile auto prezente în țara noastră iau inițiativă în lupta contracronometru purtată de sistemul național de sănătate ca să reducă pe cât posibil impactul coronavirusului asupra populației țării.

Trust Motors — importatorul oficial al mărcilor Peugeot, Citroen și DS Automobiles — a anunțat astăzi că donează trei autoutilitare Peugeot Rifter Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș. Acestea vor fi folosite pentru a transporta personalul medical și aparatura necesară către domiciliile celor infectați cu SARS-Cov-2.

„Acum, când trecem prin vremuri cum nu au mai fost, solidaritatea și responsabilitatea socială trebuie să se manifeste în rândul fiecăruia dintre noi. Trebuie să ne unim forțele și să acționăm cât mai repede în punctele de maximă urgență. Am decis că cea mai bună cale de a răspunde acestei nevoi urgente este să sprijinim nevoile de mobilitate operativă din sistemul medical, în lupta împotriva SARS-Cov-2. Suntem atenți la tot ce se intamplă și facem tot ce ține de noi pentru a trece impreună cu bine peste această perioadă, a declarat Andrei Iacob, CEO Trust Motors.

Grupul Renault a luat și el atitudine, anunțând printr-un comunicat de presă că va pune la dispoziție 100 de autoturisme Dacia și Renault personalului medical și auxiliar, pentru a le facilita transportul.

„Groupe Renault România susține lupta împotriva pandemiei COVID-19 și pune la dispoziția spitalelor din România, sub formă de sponsorizare, în acord cu Ministerul Sănătății, 100 de vehicule Dacia și Renault. Autoturismele vor fi folosite pentru deplasările personalului medical și auxiliar, în situații de urgență identificate de către autorități la nivel național. Încă de la debutul crizei sanitare, industria auto din România caută să identifice soluții de creștere a capacităților de producție pentru măști textile, viziere, soluții dezinfectante și piese pentru ventilatoare’, a fost declarația oficială Renault România.

Adaugă un comentariu