Maserati obtine un profit operational mai mare decat Ferrari in trimestrul trei

Maserati a reusit ca in trimestrul trei al acestui an sa obtina un profit operational mai mare decat cel incasat de Ferrari. Este pentru prima data cand se intampla asa ceva dupa preluarea Maserati de catre Fiat in 1993.

Conform colegilor de la AutoNews, Maserati a reusit sa obtina intre iulie si septembrie un profit operational de 90 de milioane de euro, cu 1 milion de euro mai mult comparativ cu Ferrari.

Perioada mai slaba a producatorului din Maranello poate fi pusa pe seama plecarii lui Luca di Montezemolo din fruntea companiei. In cele 9 luni de pana acum, Ferrari a reusit un profit operational de 274 de milioane de euro, in timp ce Maserati a obtinut 210 milioane de euro.

Citeste si: Concernul FCA va lista Ferrari la bursa incepand cu 2015

In ceea ce priveste masinile comercializate in primele noua luni, Maserati se lauda cu 26,428 de vehicule, comparativ cu cele 7.548 de unitati vandute in aceeasi perioada a anului precedent. In schimb, Ferrari a avut un trend descendent, reusind sa comercializeze 5.280 de masini, cu 1 procent mai putin comparativ cu aceeasi perioada a lui 2013.

Citeste si: Luca di Montezemolo pleaca de la Ferrari din cauza neintelegerilor cu Sergio Marchionne

Adaugă un comentariu