Panică pe Autostrada București-Ploiești: o mașină a luat foc în timpul mersului

Șoferul unui Mini Cooper a trecut ieri printr-o experiență înspăimântătoare în timp ce conducea pe Autostrada București-Ploiești: mașina a luat foc spontan, în timpul mersului.

Marți, 12 februarie, un Mini Cooper care circula pe Autostrada A3 a luat foc fără vreo cauză evidentă. Mașina înmatriculată în București nu a avut nicio șansă, flăcările pornite sub capotă ajungând să se extindă într-un ritm alarmant. Pagubele sunt majore, dar – din fericire – acestea sunt strict materiale.

Potrivit ISU Prahova, nicio persoană nu a fost rănită. Șoferul a oprit pe banda de urgență a autostrăzii încă de la primele semne că ceva nu este în regulă, iar pasagerii s-au putut îndepărta până la o distanță sigură.

Alertați prin 112, pompierii au sosit prompt la fața locului și au stins incendiul fără să întâmpine dificultăți. Circulația a fost oprită temporar pe sensul de mers înspre București, acolo unde s-a produs incidentul.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

În situații de acest gen, când incendiul izbucnește fără niciun motiv evident, cauza se dovedește de multe ori a fi un scurtcircuit electric. Responsabil ar putea fi un cablu neizolat sau izolat necorespunzător. ISU Prahova a demarat cercetări în acest sens, urmând să anunțe oficial cauza.

Din păcate, nu a fost singurul eveniment nefericit petrecut ieri pe autostrăzile din România. Circulația pe A1, pe sensul Sebeș-Sibiu, a fost blocată minute bune în urma unei coliziuni dintre două TIRuri. Mai multe detalii, în acest articol.

Revenind la incendiul de pe A3, imagini cu autoturismul Mini Cooper în flăcări au fost surprinse chiar de către pompierii chemați la fața locului pentru a stinge incendiul. În continuare, puteți urmări înregistrarea video:

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/PHonlineVideo

Adaugă un comentariu