Mazda anunță un nou SUV în gamă: ce știm despre el

Mazda anunță prezentarea unui nou SUV compact în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Modelul cel nou va fi dezvelit în premieră mondială la evenimentul derulat în martie și este cel de-al doilea model al mărcii care se bucură de noua arhitectură tehnică Skiactiv-Vehicle. În mod evident, noul SUV nu este înlocuitor al lui CX-5, ci un nou model al companiei nipone.

 

Citește și:

Duster 1.3 TCe: cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

TOP 25 cele mai vândute mașini în Europa în 2018

Copacii căzuți peste mașini: când și cum pot cere despăgubiri șoferii

Românii au prins gustul mașinilor electrice: Câte au cumpărat în 2018

Autostrada de Centură prinde contur

Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii?

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

 

Judecând după imaginea teaser prezentată în partea de sus a paginii, ne așteptăm la un design care să ne ducă cu gândul la conceptul Koeru. Acesta din urmă era un SUV compact cu siluetă de coupe și unele voci anunțau că ar urma să fie denumit CX-6. Această informație nu a fost confirmată încă de surse oficiale din cadrul Mazda.

Totodată, Mazda anunță că acest SUV compact va avea și sistemul SPCCI, acronimul de la Spark Plug Controled Compression Ignition, respectiv o tehnologie revoluționară în lumea motoarelor care îi permite unui propulsor alimentat cu benzină să aprindă amestecul carburant prin compresie, fără a folosi scânteia la fiecare ciclu motor.

Datorită configurației inedite a motoarelor SPCCI, acesta ar trebui să asigure un consum mai redus de carburant, performanțe mai bune și emisii mai scăzute. Toate acestea vor fi posibile cu un motor care nu are costuri semnificativ mai mari decât al unui agregat convențional. Ne așteptăm ca Mazda să introducă acest tip de motor pe cât mai multe automobile din gama sa viitoare.

Tot la Salonul Auto de la Geneva, Mazda va expune ediția aniversară de 30 de ani a lui MX-5. Aceasta celebrează cele peste un milion de roadstere vândute din 1989 până în prezent, dintre care peste 350.000 pe piața din Europa.

Niponii vor prezenta și noul Mazda3 în versiunile hatchback și sedan la Salonul Auto de la Geneva, dar cititorii noștri vor citi în acea perioadă și testul de prim contact cu acest model. Lansarea internațională a noii generații Mazda3 este programată pentru finalul lunii februarie.

Adaugă un comentariu