Noua reclamă Mercedes-Benz, filmată în România, merită transformată în film

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Mercedes-Benz a lansat o reclamă excepțională axată pe Bertha Benz, soția și partenera de afaceri a inventatorului automobilului. Clipul este atât de bine realizat din punct de vedere tehnic și atât de captivant, încât ar merita extins într-un lungmetraj.

Bertha Benz (1849 – 1944) nu a intrat în istorie doar din postura de soție a lui Karl Benz, inginerul german care a inventat automobilul. În schimb, este considerată prima persoană din lume care a străbătut o distanță considerabilă cu mașina.

Pe 5 august 1888, Bertha Benz a condus din Mannheim până în Pforzheim, orașe aflate la 106 km unul față de celălalt, pentru a-și vizita părinții. 12 ore a durat în total drumul, parcurs la volanul unui Model III, în compania celor doi fii ai săi.

În vârstă de 39 de ani la vremea respectivă, Bertha Benz a „împrumutat’ mașina soțului său fără a-l anunța în prealabil și fără a avea acordul autorităților pentru a circula pe drumurile publice. Astfel, prima călătorie cu mașina la drum lung s-a desfășurat ilegal. Chiar și așa, rămâne un moment crucial în istoria mobilității moderne.

La un moment dat, traseul Berthei Benz a fost întrerupt din lipsă de combustibil. Sistemul de propulsie al autoturismului Benz Patent Motor Car – model 3 funcționa pe bază de ligroină, solvent care nu se găsea decât în farmacii.

Astfel, la un popas în orașul german Wiesloch, Benz a făcut plinul cu ajutorul chimistului local. Farmacia respectivă este acum considerată prima stație de carburant din istorie.

 

Citește și:

Taxa auto – Când intră în vigoare și cine trebuie să o plătească?

Noi reguli pentru transportul în comun: călătorii „urât mirositori’ vor fi amendați

Salonul Auto de la Geneva 2019 – Cele mai spectaculoase mașini

Rabla Plus 2019 – Până când trebuie depuse cererile de înscriere în program

Primul serviciu românesc de car sharing între persoane fizice

 

Acest moment al alimentării este subiectul noii reclame Mercedes-Benz. Publicat pe 6 martie, în pragul Zilei Internaționale a Femeii, scurtmetrajul subliniază importanța rolului jucat de Bertha Benz în dezvoltarea industriei auto moderne.

Potrivit publicației Ora de Sibiu, filmarea principală s-a desfășurat pe strada Turnului din Sibiu, în timp ce anumite scene au fost imortalizate într-un sat din Mărginimea Sibiului. Distribuției străine i s-au alăturat sibieni de rând, dar și actori ai Teatrului Radu Stanca.

„Într-o vreme în care cuvântul mașină nici măcar nu exista, iar oamenii se bazau pe cai pentru a-și deplasa căruțele, o femeie a sfidat status-quo-ul’, povestesc cei de la Mercedes-Benz în descrierea clipului pe YouTube. Pentru a dovedi lumii că invenția soțului său reprezintă viitorul mobilității, Bertha Benz a pornit în prima călătorie pe distanță lungă cu un automobil, întâmpinând tot felul de provocări, dar fără a renunța. Restul, după cum se spune, este istorie’.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Mercedes-Benz

Adaugă un comentariu