Mercedes-Benz X-Class: tratament de efect de la Kahn Design

Mercedes-Benz X-Class, prima utilitară pick-up a producătorului german, a devenit ținta atelierelor de tuning încă de la lansare. Exemplul recent de la Kahn Design este dovada că fantezia unui pick-up modificat este încă vie.

Citește și:

Tuning pentru Lada Niva! Pe bune?

Kahn Design a pregătit un ultim tuning pentru Land Rover Defender

Portofoliul englezilor de la Kahn Design este unul impresionant și cuprinde, pe lângă mărcile autohtone (Land Rover/Range Rover, Bentley, Aston Martin, Rolls-Royce) și nume precum Mercedes-Benz, Maserati, Jeep, Audi, Ferrari și Lamborghini.

Recitind lista de mai sus te-ai gândi că un pick-up și-ar găsi greu locul aici, însă X-Class are, prin natura sa, un potențial deosebit în ochii studiourilor de tuning. Iar lucrătura celor de la Kahn nu este decât un alt exemplu convingător.

Al doilea lucru pe care îl observi la acest Mercedes-Benz X-Class special este lipsa inserțiilor cromate; englezii au vrut să demonstreze că un pick-up poate să fie elegant și fără elemente decorative strălucitoare, și le-a ieșit nemaipomenit de bine.

Primul lucru pe care îl vezi este, cel mai probabil, setul de jante cu design stelat și diametru de 22 de inci. Negrul care acoperă în întregime mașina ascunde elemente de caroserie redesenate, cel mai impunător fiind bara față care amintește de AMG GT.

La interior, pick-up-ul de la Mercedes-Benz a primit o tapițerie din piele matlasată, cu accente roșii. Tratamentul cu piele continuă și pe fețele portierelor, pe bord dar și la schimbătorul de viteze. Lista de modificări se oprește aici însă: motorul și șasiul sunt cele oferite standard de către producător.

Costurile pentru acest tratament de tuning sunt pe măsura rezultatelor: Kahn Design cere aproximativ 27.000 de euro pentru acest pachet de modificări. O sumă mare pentru un pick-up, însă una mică în lumea tuningului de lux, care efectiv nu cunoaște limite: dacă ai suficienți bani, se va găsi cineva care să-ți împodobească un Lamborghini chiar și cu cristale.

Adaugă un comentariu