Mercedes-Benz are planuri ambițioase până în 2039

Compania germană a anunțat că are planuri ambițioase de realizat până în 2039. În primul rând, nemții vor să ajungă cu producția autoturismelor la un nivel sustenabil, ceea ce înseamnă că amprenta de emisii de dioxid de carbon va fi redusă la zero.

Până în 2030, Mercedes-Benz își dorește ca 50% din vânzări să fie înregistrate cu ajutorul mașinilor 100% electrice și a celor cu tehnologie plug-in hybrid.

Programul propus de nemți poartă numele de Ambition2039'. Până atunci, vor exista trei cicluri de producție, iar fiecare dintre acestea va ajuta la scăderea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă.

Acțiunile ecologice încep în Europa, unde Mercedes are de gând să își adapteze uzinele pentru a fi complet sustenabile până în 2022. Nemții au oferit ca exemplu uzina din Jawor, Polonia unde energia eoliană a ajutat la scăderea totală a costurilor.

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Electricitatea din surse regenerabile va fi folosită și de uzinele din Bremen și Kamenz pentru a ajuta la fabricarea modelului EQC, primul model 100% electric al mărcii.

De asemenea, compania germană își îndeamnă clienții modelului electric să efectueze cât mai multe încărcări de la stații care utilizează energie obținută din surse regenerabile.

Planul Ambition2039 a fost dezvălui în timpul conferinței de presă organizată în Norvegia. De altfel, Norvegia este cea mai mare piață de desfacere din Europa pentru autoturismele electrice. Tocmai din acest motiv, nemții au ales organizarea primului test drive cu Mercedes-Benz EQC în țara fiordurilor.

Adaugă un comentariu