Ministrul Finanţelor: Sincer, nu m-am uitat la prețurile carburanților

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a declarat, marți, la ieșirea de la o întâlnire pe care a avut-o cu conducerea Băncii Naționale a României (BNR), că nu are cunoștință de prețurile carburanților, dar “a înțeles de la ce a văzut din câteva declarații” că prețul ar fi urcat într-o proporție mult mai mică decât creșterea accizei cu 0,16 bani pe litru, operată în prima etapă.

Motorina se scumpeşte de la o zi la alta. Doar la guvern se văd scăderi de preţ

“Sincer, nu m-am uitat la prețurile carburanților. Înțeleg tot de la dvs., de la media, de la ce am văzut din câteva declarații, că prețul ar fi crescut într-o proporție mult mai mică decât creșterea de 0,16 bani pe litru operată în prima etapă. Mă uit la prețurile la pompă, dar în marea majoritate a timpului circul cu șofer. Obiectivul Ministerului de Finanțe și al meu, ca ministru de Finanțe, este să urmăresc politicile fiscale, nu să citesc în fiecare zi prețul de la pompă”, a spus Mișa.

Accizele la carburanți cresc cu 0,16 lei pe litru. Benzinarii au majorat prețul la pompă

În privința sumelor colectate din acciza la combustibil, ministrul Finanțelor a precizat că acestea sunt estimate la 1,4 miliarde de lei, iar banii vor intra în bugetul de stat, după care vor fi repartizați ordonatorilor de credite.

Sursa: agerpres.ro

Adaugă un comentariu