Japonezii de la Mitsuoka transformă Mazda MX-5 în…Corvette

Mitsuoka este o mică companie din Japonia care produce autoturisme . Aceștia au creat de-a lungul vremii tot felul de mașini cu un aspect bizar. Din fericire, de această dată, japonezii au prezentat modelul Rock Star și arată chiar interesant.

Citește și:

Neatenția la volan e sport național

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Samsarii câștigă 45 de milioane de euro pe an din măsluirea kilometrajului

 

Mitsuoka Rock Star este o mașină bazată pe decapotabila Mazda MX-5 și va avea un aspect asemănător cu cel al clasicului Chevrolet Corvette Stingray.

Producătorul japonez nu este la prima creație de acest gen. Aceștia au mai lucrat la Himko, o alta creație bazată pe Mazda MX-5. Aspectul acestui autoturism se apropie foarte mult de unele dintre produsele vândute de brandul Morgan din Marea Britanie.

Dar japonezii de la Mitsuoka nu au fabricat doar modele bazate pe Mazda MX-5. În 2006 au lansat modelul Orochi, care este, probabil, definiția unui automobil excentric.

Mitsuoka Orochi nu a fost apreciată de criticii europeni și americani, ba chiar a fost numită 'cea mai urâtă mașină din lume'.

Revenind la varianta modernă a lui Stingray, japonezii au declarat că va fi oferită în Japonia pentru echivalentul a 41.000 de dolari. Propulsorul lui MX-5 de 1.5 litri a fost păstrat și va fi cuplat fie la o cutie manuală cu 6 rapoarte, fie la o cutie automată.

Rock Star sărbătorește 50 de ani de existență ai mărcii japoneze Mitsuoka și va fi oferit în exact 50 de unități.

Adaugă un comentariu