Acest sistem multimedia îți transformă smartphone-ul în display auto

Producătorul japonez de electronice Pioneer a creat un media player cât se poate de compact, căruia șoferul îi poate atașa un display generos. Inovația constă în faptul că afișajul nu trebuie cumpărat separat, pentru că deja se află în buzunarele noastre. Este vorba despre smartphone, care se poate conecta prin Bluetooth la sistem, devenind cel mai practic display imaginabil.

Pioneer SPH-10BT pare a fi o soluție eficientă pentru posesorii de mașini care nu sunt dotate din fabrică cu display pentru unitatea multimedia. Sistemul acționează ca un media player clasic, de dimensiuni mici, și este perfect funcțional în lipsa oricărui accesoriu. Totuși, acesta vine la pachet cu un suport rotativ pentru smartphone, care oferă o serie de avantaje.

 

Citește și…

Dacia se pregătește să lanseze mașina electrică pentru toate buzunarele

Cod Rutier 2019. Ce vei păți dacă ești prins butonând telefonul la volan

Impozit auto 2019: cât trebuie să plătim și care este termenul-limită

Toyota Guardian este sistemul de siguranță care nu te lasă să faci accident

Tinerii din medii defavorizate pot urma gratuit școala de șoferi

Lamborghini Huracán EVO: Nu e doar un simplu facelift

Producție record pentru Duster: 2018 a fost un an bun pentru Uzina Dacia de la Mioveni

Găsite într-o hală din Bulgaria: 11 BMW Seria 5 E34 cu zero kilometri

 

Telefonul se fixează deasupra media player-ului, în dreptul grilei de ventilație, și se conectează la sistem prin Bluetooth. Odată realizată sincronizarea, smartphone-ul acționează identic cu o unitate multimedia auto. Poate fi folosit pentru navigație, radio, apeluri telefonice, afișarea orei etc.

Totul poate fi controlat prin comenzi vocale, astfel încât șoferul să rămână concentrat asupra drumului. O altă funcție utilă este „text-to-speech’, care citește cu voce tare SMS-urile primite. Persoana de la volan deține astfel controlul dispozitivului fără a-l manevra fizic.

Afișarea în timp real a datelor pe interfața specială este posibilă prin intermediul aplicației Pioneer Smart Sync. Aceasta poate fi descărcată atât pentru sistemul iOS, cât și pentru Android.

SPH-10BT are dimensiunile unei unități audio 1 DIN, ceea ce înseamnă că este compatibil cu majoritatea modelelor vechi de mașini.

Cei care au cumpărat deja produsul se declară mulțumiți de alegerea făcută, potrivit mai multor site-uri unde sunt prezente și recenzii ale clienților. În majoritatea recenziilor online sunt lăudate raportul calitate-preț, interfața intuitivă și varietatea opțiunilor de personalizare.

Reprezentanții Pioneer au anunțat la târgul CES 2019 că SPH-10BT va intra pe piața americană în luna februarie, dar sistemul este deja disponibil în Europa încă de la finalul anului trecut. În România, aparatul costă 570 lei.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/PioneerEurope

Adaugă un comentariu