Nissan Leaf este cel mai bine vândut vehicul electric la nivel european

Nissan are motive de mândrie. Leaf este cel mai bine vândut autoturism electric din Europa.

Realizarea este impresionantă, iar modelul fabricat la Sunderland a reușit să fie lider al segmentului electricelor și în Regatul Unit, țara în care este produs. Dar mai interesant de atât este faptul că Leaf este cel mai bine vândut automobil din Norvegia în 2018, depășind toate celelalte automobilele care au fost vândute în acea țară anul trecut.

 

Citește și…

Accidentele rutiere: pierderi enorme pentru statul român

VIDEO: Ce scrie pe airbag-urile Dacia

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Ce mașină conduce Cristi Borcea după ce a a ieșit din închisoare

Record mondial: cum arată cea mai lungă mașină construită vreodată

Românii nu învață pentru examenul auto

VIDEO: Șoferul unui Logan plătește scump o depășire prin dreapta

Rezultatul din Norvegia nu este neapărat impresionant dacă ne raportăm la cifre, cu toate că 12.303 unități nu sunt deloc de neglijat. Pentru amatorii de statistici, aflați că Nissan Leaf a avut 40.699 de unități vândute până la 31 decembrie 2018 la nivel european.

Nissan a îmbunătățit oferta Leaf pentru 2019 prin versiunea Leaf e+ 3.ZERO Limited Edition, care vine cu o baterie mai mare, de 62 kWh, dar și printr-o versiune numită doar Leaf 3.Zero care prezintă un sistem multimedia cu ecran tactil cu diagonala de opt inchi. Acesta din urmă prezintă noua interfață NissanConnect EV, care va debuta odată cu această versiune a lui Leaf. Primele livrări ale celor două noui versiuni ale lui Leaf vor avea loc în vara lui 2019.

Totodată, Leaf primește pentru 2019 noi culori, posibilitatea comandării unui plafon într-o altă nuanță față de caroserie (diferită de negru, deja disponibil) și noi servicii de conectivitate. Acestea din urmă îi permit posesorului să programeze încălzirea staționară printr-o aplicație de smartphone, precum și să verifice nivelul de încărcare și alte elemente utile.

Prima generație a lui Nissan Leaf a debutat în 2010. De atunci până în prezent au fost vândute peste 380.000 de unități. În baza acestui rezultat, Leaf este cel mai bine vândut automobil electric din lume, nu doar în Europa anului 2018.

 

Adaugă un comentariu