Nissan Leaf Nismo: versiunea de performanță a compactei electrice

Nissan Leaf Nismo a fost prezentat public înainte de lansarea oficială din Japonia. Modelul va ajunge ulterior și pe alte piețe.

Nissan Leaf intră pe piața din România: prețuri de la 33.990 euro

Este prima variantă Nismo a lui Leaf și promite mai multă performanță, chiar dacă asta nu înseamnă și un motor mai puternic. Japonezii i-au montat alte anvelope, o suspensie îmbunătățită, un ECU modificat și mai multe elemente sportive.

Exteriorul se remarcă printr-un set de embleme Nismo, lumini de zi LED diferite de cele ale lui Leaf, o nouă grilă frontală, o bară față diferită, oglinzi laterale cu capace negre, praguri laterale sport, o bară față cu design agresiv și un difuzor de aer integrat în aceasta.

Nissan renunţă la vânzarea maşinilor diesel în Europa

Interiorul are un volan sport cu trei spițe îmbrăcat în Alcantara și cusut cu fir de culoare roșie. Ornamentele de la bord sunt vopsite în nuanța Gunmetal, iar același lucru poate fi spus și despre selectorul treptelor de viteză. Ceasurile de bord sunt și ele diferite, iar acestea au un ornament din fibră de carbon. Fantele de aerisire au un finisaj roșu, iar scaunele au o cusătură cu gri și cu roșu.

La nivel de șasiu, Leaf Nismo are o altă direcție, optimizată special pentru această variantă. Jantele de 18 inch din aluminiu au un design diferit de cele standard și sunt îmbrăcate cu anvelope Continental ContiSportContact 5. Amortizoarele au fost schimbate, iar sistemul de frânare a fost reconfigurat. Sistemul de control al stabilității ale alte setări, iar afirmația este valabilă și pentru ABS și controlul tracțiunii.

Şeful Nissan nu vede nici o valoare în fuziunea cu Renault

Computerul care gestionează motorul electric și răspunsul la accelerație a fost reglat pentru mai multă agilitate și un sport de performanță. Nissan nu a specificat când va sosi Leaf Nismo și pe alte piețe, însă știm că va debuta în Japonia în data de 31 iulie. Probabil că europenii îl vor primi până la finalul anului, dacă va fi decisă comercializarea sa și pe Bătrânul Continent.

Adaugă un comentariu