Noul BMW Seria 3 Touring debutează cu un motor de 374 CP

Noul BMW Seria 3 Touring debutează cu un motor de 374 CP şi asta e cea mai bună veste pentru familiştii care vor să împace pe toată lumea.  Cea mai nouă generaţie a modelului sportiv cu cinci uşi combină calităţile tradiţionale ale gamei BMW Seria 3 cu niveluri generoase de spaţiu la bord şi un interior care poate fi folosit într-o varietate de moduri. 

Noul BMW Seria 3 Touring a dimensiuni crescute în comparaţie cu predecesorul său:  76 de milimetri în lungime (la 4.709 mm), 16 mm în lăţime (la 1.827 mm) şi  11 mm în înălţime (la 1.440 mm). Ampatamentul extins cu 41 mm, până la 2.851 mm, şi un plus de 43 mm la ecartamentul faţă (1.587 mm), respectiv de 21 mm la cel spate (1.604 mm).

Noul BMW Seria 3 Touring debutează cu un motor de 374 CP

Trei motoare pe benzină şi trei versiuni diesel vor fi disponibile de la lansarea noului BMW Seria 3 Touring sau în săptămânile următoare. BMW M340i xDrive Touring este cel care ne interesează în mod deosebit graţie motorului pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce dezvoltă 374 CP.

Portofoliul include şi două motoare pe benzină, cu patru cilindri, cu puteri de 184 CP la BMW 320i Touring şi 258 CP la BMW 330i.  Un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie ce dezvoltă 195 265 CP la BMW 330d xDrive Touring şi două versiuni diesel cu patru cilindri – 150 CP la BMW 318d Touring şi 190 CP la BMW 320d Touring.

Motoarele diesel cu patru cilindri ce propulsează BMW 318d Touring şi BMW 320d Touring sunt echipate standard cu cutie de viteze manuală, cu şase trepte, sau opţional cu transmisie Steptronic cu opt trepte (standard la toate celelalte variante de model). Tracţiunea integrală este standard la cele mai puternice motorizări pe benzină şi diesel şi este opţională pentru BMW 330i xDrive Touring şi BMW 320d xDrive Touring.

Toate variantele de model îndeplinesc standardul de emisii Euro 6d-TEMP. În 2020, un model BMW Seria 3 Touring cu tren de rulare plug-in hybrid va fi adăugat gamei în premieră.

Rigiditatea caroseriei noului BMW Seria 3 Touring a fost mărită cu aproximativ 25% în general şi cu până la 50% în anumite zone. Prinderile şasiului sunt şi ele semnificativ mai rigide decât la modelul anterior. În plus, noul BMW Seria 3 Touring are un centru de greutate coborât şi o distribuţie egală (50:50) a maselor.

Noul BMW Seria 3 Touring – interior şi tehnologii

Designul cockpitului, orientat către conducător, noua grupare de afişare a displayului central şi a panoului de instrumente şi butoanele de control concentrate într-un număr mic de panouri de funcţii aduc o aură sportivă interiorului noului BMW Seria 3 Touring.

Specificaţia standard include volan sport cu design nou şi îmbrăcat în piele, cu butoane multifuncţionale, suporturi pentru degete şi aplicaţii galvanizate.  Noul sistem de operare BMW 7.0 joacă un rol important în optimizarea sistemului de control şi afişare prin funcţii digitale moderne. Disponibil opţional, BMW Live Cockpit Professional are afişări proiectate constant şi personalizate pe panoul de instrumente complet digital, de 31,24 cm, şi per displayul central de 26,04 cm. Pentru o operare intuitivă, selecţia funcţiilor se poate face de către conducător prin facilitatea touchscreen a displayului central, controlerul iDrive, butoanele de pe volan, control vocal sau prin gesturi.

Noul BMW Seria 3 Touring – ce încape în portbagaj

Noul BMW Seria 3 Touring dispune standard de operare automată a hayonului. Opţiunea Comfort Access permite i deschiderea şi închiderea hands-free. Luneta se deschide separat, aşa cum sunt obişnuiţi clienţii BMW, iar deschiderea sa este mai lată cu 20 de milimetri decât cea a modelului actual.

Transportul bagajelor mari şi grele este mai uşor acum datorită compartimentului de încărcare care este mai lat cu până la 112 milimetri, având o deschidere mai înaltă cu 30 mm şi mai lată cu până la 125 mm în secţiunea superioară, dar şi pragului de încărcare uşor coborât (la 616 mm) şi reducerii înălţimii dintre acesta şi podeaua portbagajului de la 35 mm la 8 mm.

Portbagajul noului BMW Seria 3 Touring are o capacitate de 500 de litri – cu cinci litri mai mult decât predecesorul – când toate locurile sunt ocupate, iar capacitatea de încărcare primară utilizabilă direct a crescut cu 32 de litri. Volumul portbagajului poate fi mărit la un maximum de 1.500 de litri prin rabatarea spătarului banchetei în raport 40:20:40.

 Noul BMW Seria 3 Touring – când poate fi comandat

Noul BMW Seria 3 Touring va fi produs la uzina BMW din München pentru clienţii din Europa, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Hong Kong, Australia şi Noua Zeelandă. Lansarea pe piaţă va avea loc la 28 septembrie 2019.

Adaugă un comentariu