Acest număr de înmatriculare este interzis în România, dar totuși îl vedem pe șosea

Deși numărul de înmatriculare SV 18 ICL este interzis în România, un BMW Seria 5 a fost fotografiat circulând pe drumul public cu această combinație.

Anunțul care a stârnit hohote de râs. Cum vinde un bucureștean un Logan care nu a fost taxi’

Cum se FURĂ la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Mașina respectivă a fost pozată circulând pe Calea Unirii din municipiul Suceava, cu numere de înmatriculare false. Aceasta este singura explicație pentru prezența plăcuței SV 18 ICL, care nu ar fi fost niciodată aprobată de autorități, dintr-un motiv cât se poate de simplu: acel I poate fi confundat cu cifra 1.

Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile precizează, la Art. 24 (3), câteva categorii de înmatriculare interzise: „Nu pot fi atribuite combinațiile de litere care pot avea o semnificație obscenă sau cele care pot conduce la asocierea cu denumirile unor autorități publice, dacă acestea solicită în scris autorității emitente restricționarea atribuirii unei anumite combinații a numărului de înmatriculare‘.

Cu toate acestea, regulamentul nu oferă exemple concrete de combinații invalide, astfel că „lista neagră’ a fost alcătuită de membrii unei comisii DRPCIV. În jur de 1.500 de numere de înmatricular sunt interzise în România, printre ele numărându-se cele al căror set de litere începe cu I sau cu O. Explicația este că literele respective pot fi ușor confundate cu cifrele 1, respectiv 0, ceea ce poate îngreuna identificarea autoturismului respectiv. Nici alăturările III sau OOO nu sunt permise, din același motiv.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Nici măcar platforma online de verificare a disponibilității unui număr de înmatriculare nu recunoaște această combinație ca fiind validă, ci interpretează litera I ca fiind cifra 1. „Numărul de înmatriculare trebuie să fie de forma: [JJNNLLL], [BNNLLL] sau [BNNNLLL]!‘ este răspunsul primit atunci când încercăm să aflăm dacă SV18ICL a fost nu atribuit vreunui autoturism.

Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism cu numere de înmatriculare false este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

 

Sursa foto: cancan.ro

Adaugă un comentariu