Restricții de circulație, cu ocazia vizitei Papei Francisc. Pe unde nu se circulă în București

Restricții de circulație în București, vineri, 31 mai 2019. Papa Francisc sosește în România pentru o vizită oficială ce se va încheia pe 2 iunie. Prima destinație a Suveranului Pontif este Capitală, iar autoritățile locale vor impune restricții de circulație dure pentru șoferi, cu această ocazie.

Conform orarului anunțat, Papa Francisc va ateriza pe Aeroportul Internațional Henri Coandă vineri, 31 mai, la ora 11:30. Președintele țării, Klaus Iohannis, îl așteaptă la Palatul Cotroceni la ora 12:10, unde va avea loc ceremonia oficială de primire. Ulterior, Papa se va întâlni cu Patriarhul Daniel la Palatul Patriarhiei, pe Dealul Mitropoliei, întrevedere privată stabilită la ora 15:45. La ora 17:00, liderul spiritual al Bisericii Catolice va păși în Catedrala Națională, unde va saluta mulțimea și va citi celor prezenți rugăciunea „Tatăl Nostru’. Ziua se încheie cu o slujbă ținută de Papa Francisc la Catedrala romano-catolică „Sfântul Iosif’.

Potrivit stirileprotv.ro, circulația mașinilor va fi interzisă pe întregul traseu al Papei în București, de la Aeroportul Otopeni până la Dealul Mitropoliei.

Pentru ca Suveranul Pontif să poată fi văzut de cât mai mulți credincioși, au fost amenajate numeroase zone dedicate pelerinilor. O hartă interactivă a acestor spații poate fi consultată la acest link, pentru ca pietonii să afle unde să se-ndrepte, iar șoferii să știe pe unde să NU circule.

Inspectoratul Școlar București a anunțat că toate școlile din Capitală vor fi închise vineri, 31 mai, cu ocazia vizitei papale. Măsura este valabilă atât pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat, cât și în cazul celor particulare.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Peste 50.000 de pelerini sunt așteptați în București cu ocazia vizitei Papei Francisc, motiv pentru care STB a anunțat că va suplimenta numărul mijloacelor de transport în data de 31 mai.

Liderul spiritual al Bisericii Catolice se va deplasa cu un Papamobil românesc, potrivit oficialilor Dacia. Constructorul din Mioveni a anunțat că va pune la dispoziția Sanctității Sale un autoturism Dacia Duster.

După vizita din Capitală, Suveranul Pontif se va deplasa în Șumuleu Ciuc și în Iași, urmând ca scurta sa călătorie prin România să se încheie pe 2 iunie, la Blaj.

Adaugă un comentariu