Pasiunea Regelui Mihai pentru mașini – GALERIE FOTO

Ajuns la 94 de ani, Regele Mihai trece prin clipe grele. Majestatea Sa a fost diagnosticat cu leucemie cronică și carcinom epidermoid metastazant și a suferit o intervenție chirurgicală. Viața Regelui este ar putea fi lesne subiectul unui scenariu de film și o parte importantă din peliculă ar fi pasiunea acestuia pentru mașini.

Regele Mihai este recunoscut în ţară şi în străinătate pentru pasiunea pe care o are pentru automobilism. Cartea-album „Maşinile Regelui”, realizată de Alteţa Sa Regală Principele Radu de România, prezintă mai multe automobile pe care le-a condus de-a lungul vremii Majestatea Sa.

Incredibil! Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Primul automobil al principelui l-a primit la vârsta de opt ani, în anul 1929, și era un Morris 1927. “Regele Mihai a avut 38 de maşini de-a lungul a 90 de ani de viaţă, la care se adaugă patru jeepuri militare americane, toate originale, unele dintre ele primite în dar, altele recondiţionate de Rege, personal”, se specifică în cartea „Maşinile Regelui”, conform romanialibera.ro.

Gabriela Firea promite că în București vor circula doar taximetre licențiate

Care era însă preferata sa?

Maşina preferată a Regelui Mihai a fost un Jaguar SS100 albastru. Automobilul Jaguar a fost comandat special pentru Regele Mihai în 1937. Maşina a fost vândută pentru prima oară şapte ani mai târziu și de atunci și-a schimbat proprietarul tot mai des. Acum, mașina s-ar afla în Olanda și valorează 1 milion de dolari.

Foto: revistabulevard.ro

Situaţie incredibilă la Tulcea: un poliţist a fost nevoit să se apere cu pistolul de trecători – VIDEO

Care sunt finaliștii pentru premiul „Mașina anului 2018 în Europa’. Lipsește Volkswagen din finală

Jandarmeria Română are CELE MAI TARI DACIA DUSTER DIN LUME! Galerie foto

Adaugă un comentariu