Mai multe pneuri fabricate în România: Pirelli crește capacitatea de producție la Slatina

Uzina Pirelli din Slatina va produce cu 50% mai multe anvelope decât în prezent. În urma construitii unei noi hale, capacitatea de producție anuală va crește de la 10 milioane de anvelopela 15 milioane.

Potrivit zf.ro, 40 de milioane de Euro este valoarea investiției anunțate de WDP, un dezvoltator belgian de spații industriale. Acesta va construi o nouă hală de producție în cadrul uzinei Pirelli de la Slatina, pe o suprafață de 62.000 de metri pătrați.

Expansiunea va majora considerabil capacitatea de producție a pneurilor italiene, de la 10 milioane de unități anual la 15 milioane. Vorbim, așadar, despre o creștere cantitativă de 50%.

 

Citește și:

Schimbări la polițele RCA: ce criterii noi de risc ar putea fi introduse

Test de frâne în condiții extreme

Cea mai mare paradă de mașini autonome organizată vreodată

Cele mai periculoase șosele din România

Tot ce trebuie să știi despre verificarea unei mașini second hand

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

 

Noua hală va fi dată în folosință, cel mai probabil, în toamna anului viitor, fiind închiriată de Pirelli pe o perioadă de 15 ani.

Noua hală va fi construită chiar lângă locația Pirelli existentă din Slatina, în continuarea acesteia. Investițiile pe care Pirelli le-a făcut în ultimii ani au crescut volumul activităților la această locație, astfel că extinderea a devenit o necesitate‘, explică dezvoltatorul belgian WDP într-un comunicat oficial. „Logistica de intrare și ieșire urmează să fie amplasată în secțiunea nouă, unde se va amenaja și un spațiu pentru activități de producție‘.

Reamintim că în 2016, la împlinirea a 10 ani de activitate pe piața din România, Pirelli a anunțat că va investi 200 de milioane de Euro în polul industrial de la Slatina. Anul 2021 a fost stabilit ca termen-limită, deci constatăm că totul decurge conform planului. Concret, creșterea capacității de producție și extinderea spațiului se numără printre promisiunile făcute atunci.

 

Sursa foto: flickr.com/Joseph Brent

Adaugă un comentariu