Porsche planuieste un Cayenne coupe ca raspuns la BMW X6

Porsche vrea sa extinda gama Cayenne cu o versiune SUV-coupe care sa concureze cu BMW X6.

Un oficial al Porsche a declarat acum cateva zile ca Porsche studiaza posibilitatea de a lansa un derivate mult mai sportiv din actualul Cayenne. Problema este ca in acest moment capacitatea de productie a uzinei din Leipzig este aproape la maximum si cererea pentru Cayenne este foarte ridicata’.

Propunerile de design pentru SUV-ul coupe Cayenne sunt intr-un stadiu foarte avansat iar acest model ar urma sa apara in 2018 o data cu a treia generatie Cayenne.

Designul sau prelua elemente de la 918 Spyder, va avea o garda la sol mai mica decat Cayenne urmand a fi orinetat mai mult pentru sosea decat pentru off-road.

Ca si cazul X5/X6, Cayenne Coupe va fi pozitionat mai sus decat Cayenne, pretul urmand sa fie cu 15-20% mai mare.

Cayenne Coupe va fi dezvoltat pe noua platforma MLB dezvoltata de Audi (platforma pentru modelele cu motoare amplasate longitudinal) pe care se vor mai construi succesorii lui Porsche Cayenne, VW Touareg, Audi Q7, Bentley SUV, Lamborghini Urus si Audi Q8.

In acelasi timp, se pare ca cei de la Porsche sunt preocupati de a conserva exclusivitatea liniei de masini sport – 911, Boxster, Cayman – in conditiile in care vor extinde gama de SUV-uri la trei modele.

Anul trecut, Porsche a vandut 162.145 unitati, din care mai mult de jumatate au fost Cayenne. Porsche spera sa atinga 200.000 unitati vandute in 2015, 2016, cu 2-3 ani mai repede decat prevedea planul initial.

 

Adaugă un comentariu