Porsche Taycan, întrecere cu Tesla Model S pe autostradă la 250 km/h (VIDEO)

Primul model electric Porsche își întâlnește rivalul american – Tesla Model S – pe autostradă. Cursa se termină când unul dintre ele rămâne fără baterie.

Citește și:

Un duel mult așteptat: Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S P100D (VIDEO)

Tesla Model S spulberă recordul deținut de Porsche Taycan pe Nürburgring

Două cele mai sexy mașini electrice din lume – Porsche Taycan și Tesla Model S – s-au întâlnit întâmplător pe o porțiune de autostradă din Germania, iar asta a dat naștere inevitabil la o cursă în toată regula, la viteze care au atins și 250 km/h.

Clipul, postat de utilizatorul de YouTube Maxime Fontanier, este filmat dintr-un Porsche Taycan, care urmărește o Tesla Model S P100D. Filmarea durează puțin și este, firește, o frântură de context, însă asta nu împiedică publicul să poarte o dispută intensă în comentariile clipului despre care dintre cele două electrice este mai bună. Model S are avantajul autonomiei (613 km în ciclul NEDC) însă Taycan Turbo are mai multe resurse de putere: 680 CP.

Pe filmare se poate vedea cum pe instrumentarul de bord apare notificare de reîncărcare baterie, semn că autonomia autovehiculului a scăzut considerabil. Însă aceasta nu a fost o întrecere propriu-zisă, desfășurată într-un mediu echidistant, ci o simplă întâlnire accidentală.

Rivalitatea Porsche-Tesla a început imediat după lansarea lui Taycan și este susținută în mod vehement de fani ai ambelor tabere. Cu toate că disputa atinge uneori limite îndepărtate de cele ale bunului simț, nu trebuie să scăpăm ce e mai important: rivalitatea poate fi și constructivă, ceea ce înseamnă un continuu progres tehnologic, adică mașini din ce în ce mai performante și/sau eficiente.

Adaugă un comentariu