Primăria Capitalei se reîntoarce la comunism: comenzile la taxi se fac doar prin staţie

Haosul legislativ care loveşte România din toate direcţiile a ajuns şi la primăria Capitalei care se pregăteşte să implementeze noi reguli pentru serviciile de taximetrie. Conform declaraţiilor primarului Gabriela Firea şi a documentelor chemarea unui taxi se va face ca înainte de 1989: doar prin dispecerat.

Miracol de Crăciun! VEŞTI INCREDIBILE despre Michael Schumacher

Sute de mii de români s-ar putea trezi că nu mai au dreptul să conducă!

Bucureştenii vor putea comanda taxiuri la telefon sau online prin aplicaţii dar taximetriştii nu vor mai putea primi comenzile de la clienţi decât prin staţiile radio deţinute de dispecerate autorizate de Primăria Capitalei, conform unei decizii şocante adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Noua taxă auto se va aplica tuturor proprietarilor

Samsar prins de client! A scos la vânzare o mașină, dar a uitat să modifice pozele….

Băiatul unei judecătoare din Craiova A ATACAT CU BÂTA în trafic – VIDEO

Reglementarea şocantă, care anulează aproximativ cinci ani de adopţie accelerată a tehnologiilor software şi a serviciilor de internet mobil în Bucureşti, le impune tuturor furnizorilor autorizaţi de servicii de taxi cu operaţiuni în Capitală să-şi autorizeze propriul dispecerat sau să semneze un contract cu un dispecerat existent şi să le transmită şoferilor comenzile primite de la clienţi prin staţiile radio de emisie – recepţie.

Niciodată să nu cumperi o mașină fără să verifici asta!

Serviciile de dispecerat sunt obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizaţi (…) şi nu se pot executa decât de către dispecerii taxi autorizaţi de autoritatea de autorizare a Primăriei Bucureşti, în condiţiile în care se asigură posibilitatea clientului de a apela la aceste servicii prin comenzi telefonice sau orice alte mijloace (aplicaţii informatice, comenzi online pe site-ul web al dispeceratului taxi) şi de a le transmite prin staţia radio de emisie recepţie către taximetrist’ se arată în documentele Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consultate de zf.ro.

Primăria, care nu şi-a explicat decizia de a interzice utilizarea aplicaţiilor mobile în comunicarea dintre clienţi şi taximetrişti în favoarea comunicării prin staţii radio de emisie recepţie ca în perioada comunistă, va avea un impact semnificativ în Bucureşti, unde pentru sute de mii de utilizatori deschiderea unei aplicaţii pe smartphone a devenit gestul reflex pentru comanda unei maşini de taxi. Rata de adopţie a aplicaţiilor de comandă a taxiurilor este una extrem de ridicată în condiţiile în care aplicaţiile le permit utilizatorilor să vadă unde se află maşina de taxi, să obţină date de identificare ale maşinii şi şoferului, să îi indice taximetristului locul exact unde să vină sau chiar comunicarea prin mesaje.

Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.), pentru a analiza problemele cu care se confruntă operatorii de taxi din Capitală.

Conform unui comunicat al Primăriei, reprezentanții asociației i-au prezentat edilului Capitalei o serie de revendicări ale asociațiilor taximetristilor licențiați.

Adaugă un comentariu