VIDEO – Primul metru de autostradă din Moldova a fost vandalizat

Primul metru de autostradă din Moldova, construit din inițiativa antreprenorului sucevean Ștefan Mandachi, a fost vandalizat săptămâna aceasta. O filmare publicată pe Facebook înfățișează panourile prăbușite și borna kilometrică distrusă.

Primul metru de autostradă din Moldova nu mai este ce-a fost. După cum vedem într-un clip video încărcat pe pagina de Facebook „Miau007′, cineva a vizitat recent obiectivul tocmai pentru a-l deteriora. Potrivit martorilor, actul de vandalism a avut loc miercuri, 27 martie.

Primul metru de autostradă din Moldova, vandalizat

Filmarea este însoțită de următoarea descriere:

Metrul de autostrada construit între Suceava și Cumpărătura, a fost vandalizat de persoane necunoscute. Borna kilometrică a fost spartă, iar pancartele au fost dărâmate.
Autostrada de un metru a fost construită pe marginea drumului E85 in apropiere de DN2 din judetul Suceava. Martorii care au suprins incidentul susțin că ar fi vorba de doi tineri care se deplasau cu un autoturism. Cele doua persoane au părăsit locul în momentul în care și-au dat seama că au fost văzute și că sunt filmate (nr. înmatriculare – SV 03 ECA)‘.

Afaceristul Ștefan Mandachi a declarat pentru Digi24 că borna a fost dărâmată prin lovituri de picior, în timp ce panourile prăbușite sunt rezultatul vântului puternic. Bărbatul anunță că indicatorul va fi reparat și, ulterior, repoziționat.

 

Citește și:

Parcare gratuită în București, pe timpul nopții – Primăria Capitalei a publicat proiectul

Ziua Poliției – Mesajul unui lider de sindicat: „Ne deplasăm la intervenții în coșciuge cu girofar

Amenzi mai mici pentru șoferi! Proiectul a fost adoptat tacit

Mașinile Volvo vor parca singure, dacă șoferul a consumat alcool

Istoric vehicul – aplicația RAR prin care poți verifica istoricul unei mașini

 

Primul metru de autostradă din Moldova este un monument simbolic inaugurat pe 15 martie, în semn de protest față de indolența autorităților vizavi de infrastructura rutieră. Folosind hashtag-ul #șîeu, inițiativa le reamintește politicienilor necesitatea construirii unor drumuri de mare viteză care să faciliteze transportul locuitorilor din zona Moldovei.

Într-adevăr, Ministerul Transporturilor a luat o decizie în acest sens, dar una deloc îmbucurătoare: un nou proiect de ordonanță de urgență permite construirea de autostrăzi, drumuri expres și linii de cale ferată chiar și în arii naturale protejate. Documentul prevede și alte aberații, despre care puteți citi aici.

Metrul de autostrada construit între Suceava și Cumpărătura, a fost vandalizat de persoane necunoscute. Borna kilometrică a fost spartă, iar pancartele au fost dărâmate.Autostrada de un metru a fost construită pe marginea drumului E85 in apropiere de DN2 din judetul Suceava. Martorii care au suprins incidentul susțin că ar fi vorba de doi tineri care se deplasau cu un autoturism. Cele doua persoane au părăsit locul în momentul în care și-au dat seama că au fost văzute și că sunt filmate (nr. înmatriculare – SV 03 ECA)

Publicată de Miau007 pe Miercuri, 27 martie 2019

 

Sursa foto: Facebook/Sava Vasilica

Adaugă un comentariu