Un afacerist sucevean a construit primul metru de autostradă în Moldova

Un om de afaceri sucevean a realizat prin resurse proprii ceea ce autoritățile amână de ani întregi: a pus piatra de temelie a primei autostrăzi din Moldova. Mai precis, cu ajutorul unei echipe de muncitori, bărbatul a construit un metru de autostradă.

Actualizare, 8 Martie 2019: autoritățile au remarcat creația moldoveanului și afirmă că aceasta nu are autorizație de construcție și că nu este în conformitate deoarece a schimbat destinația unui teren agricol. Primarul localității Bosanci se așteaptă ca antreprenorul să desființeze construcția după încheierea protestului său din 15 martie, motiv pentru care a decis să nu îl sancționeze pentru construcția ilegală a unui metru de autostradă.

Prin proiectul „România vrea autostrăzi’, antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi vrea să atragă atenția autorităților cu privire la situația absurdă a infrastructurii în Moldova, adică la absența unei autostrăzi care să faciliteze transportul rutier al locuitorilor din zonă.

„Anii trec, mă tem că mă ajung bătrânețile și nu mai apuc să văd autostradă la noi, așa că am construit eu un metru de autostradă în Moldova’, spune Ștefan Mandachi într-un clip video încărcat pe Facebook.

Filmarea a strâns până în momentul de față aproximativ 12.000 de vizualizări, are peste 600 de comentarii și a fost distribuită de peste 27.000 de ori.

Însoțită de hashtag-ul #șîeu, această strategie excentrică este o formă de protest față de indiferența politicienilor, care găsesc constant pretexte pentru a amâna începerea lucrărilor.

 

Citește și:

Probabil cel mai absurd hibrid pe care îl vom vedea vreodată

Cutie manuală versus automată: Care este cea mai bună opțiune?

Break versus SUV: Care este cea mai bună alegere pentru tine?

Cum să reduci costurile cu reparațiile mașinii?

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Bucureștenii vor plăti impozite mai mari

 

17 muncitori au lucrat timp de șapte ore pentru ca singurul metru de autostradă din Moldova să devină realitate. Aproximativ 4.500 de Euro a investit afaceristul sucevean pentru realizarea proiectului, demonstrând că se poate; totul este să vrei. Evident, costul nu este comparabil cu o construcție de autostradă așa cum cer normele în vigoare.

Inaugurarea primului metru de autostradă din Moldova are loc pe 15 martie, la ora 15:00. Restaurantele deținute de Ştefan Mandachi își vor întrerupe simbolic activitatea timp de 15 minute cu această ocazie, pentru a atrage atenția asupra evenimenului și – implicit – asupra indolenței autorităților.

Un proiect oarecum similar a fost demarat de furnizorul de energie electrică E.ON și lanțul de benzinării MOL, care sunt în plin proces de a realiza Autostrada Electrică a Nordului. În absența unui drum de mare viteză propriu-zis, orașele Târgu Mureș și Iași vor fi unite printr-o rețea de stații de încărcare a mașinilor electrice.

România vrea autostrăzi

Omul de afaceri Ștefan Mandachi a construit un metru de autostradă la Suceava, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de doar 17 oameni și a lansat o provocare pentru românii din întreaga lume, indiferent de statut social sau profesie, în încercarea de a atrage atenția asupra amânării excesive a construirii autostrăzii în Moldova.#Romaniavreaautostrazi #şîeu

Publicată de România vrea autostrăzi pe Luni, 4 martie 2019

 

Sursa foto: captură ecran Facebook/România vrea autostrăzi

Adaugă un comentariu