Autostrada Electrică a Nordului: Târgu Mureș și Iași, unite printr-o rețea de stații de încărcare

Autostrada A8 Târgu Mureș – Iași se lasă așteptată, dar furnizorul de energie electrică E.ON și lanțul de benzinării MOL sunt în plin proces de a lega cele două orașe într-un mod neconvențional: amplasând pe traseu numeroase stații de încărcare a mașinilor electrice.

Luni, 25 februarie, E.ON și MOL România au inaugurat o nouă stație de încărcare a mașinilor electrice. Aceasta a fost instalată în benzinăria MOL din cartierul Păcurari, în Iași. Este cea de-a cincea stație a rețelei care va uni Târgu Mureș și Iași, în cadrul proiectului NEXT-E. Odată finalizată, legătura high-tech dintre cele două orașe va purta numele neoficial de Autostrada Electrică a Nordului.

Proiectul NEXT-E, menit să faciliteze transportul cu mașina electrică între cele două orașe, are drept termen-limită finalul anului 2020. Până atunci, E.ON și MOL România intenționează să instaleze 40 de stații de încărcare pe această rută. 19 dintre acestea vor fi montate de furnizorul de energie electrică, iar 21 – de către lanțul de benzinării.

 

Citește și:

Anunțul MAI: Șoferii care fac Live-uri la volan nu vor fi sancționați în aceste zile

Polițist de la Rutieră, lovit de o mașină în timp ce dirija circulația

Șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare dacă urmăresc filme

„Noul Audi 40 este o combinație între Audi 80 și un cal

Airbag-urile externe ar putea reduce cu 30% gravitatea accidentelor

Ferrari California, rupt în două după ce s-a izbit de un stâlp de iluminat

 

„Autostradă electrică Iaşi-Târgu Mureş este primul pas pe care îl facem alături de MOL România şi reprezentanţii Nissan şi BMW România pentru construirea viitoarei reţele pan-europeane de staţii de încărcare rapidă şi ultra-rapidă a vehiculelor electrice, care va include 252 de unităţi şi va traversa şase ţări din Europa Centrală şi de Est’, anunță reprezentanții E.ON într-o postare pe Facebook.

Celelalte patru stații de încărcare care au fost date în folosință până în prezent sunt amplasate în: Târgu Frumos, Cristești (județul Iași), Tașca (județul Neamț) și Adjud (județul Vrancea).

Reamintim că proiectul autostrăzii A8 a fost votat în Parlament în noiembrie 2018. Aceasta va măsura, în total, 320 de kilomeri și va include un pod peste Prut.

 

Astăzi la Iaşi lansăm cea de-a 5-a staţie de încărcare din proiectul #NextE finanţat din fonduri europene :)Autostradă…

Publicată de e.on pe Luni, 25 februarie 2019

 

Sursa foto: facebook.com/E.ONEnergieRomania, captură ecran Google Maps

Adaugă un comentariu