Prințul Filip nu va mai conduce, după accidentul pe care l-a provocat

Prințul consort Filip, Duce de Edinburgh, a luat decizia de a renunța definitiv la permisul de conducere. Acesta a fost implicat într-un accident rutier luna trecută, despre care acum recunoaște că s-a produs din vina lui.

Palatul Buckingham a anunțat printr-un comunicat oficial că prințul consort Filip nu va mai conduce vreodată. Ducele de Edinburgh a renunțat voluntar la permisul de conducere, pe care l-a predat sâmbătă poliției din comitatul britanic Norfolk. Acolo locuiește pe timul iernii împreună cu soția sa, Regina Elisabeta a II-a, și tot acolo a avut loc accidentul din ianuarie.

După o evaluare atentă a situației, Ducele de Edinburgh a luat decizia de a-și preda voluntar permisul de conducere‘, anunță reprezentanții Palatului Buckingham.

În plus, jurnaliștii de la BBC anunță că prințul s-ar fi declarat vinovat pentru producerea accidentului și că, de acum încolo, se va deplasa cu ajutorul unui șofer personal.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

În vârstă de 97 de ani, Ducele de Edinburgh a fost implicat într-un accident rutier pe 17 ianuarie, în urma căruia două femei au fost vătămate. Potrivit publicației The Independent, prințul consort a fost orbit temporar de razele soarelui, în timp ce intra pe drumul A149. Acesta este motivul pentru care nu a văzut autoturismul Kia cu care s-a ciocnit.

Două zile mai târziu, Prințul Filip a fost surprins la volanul unui Land Rover Freelander nou-nouț, neînsoțit și fără a purta centura de siguranță.

Contactată de jurnaliștii britanici, una dintre femeile rănite a descris revenirea pe șosea a ducelui ca fiind „extrem de insensibilă şi nepoliticoasă‘, adăugând că bărbatul nici măcar nu a contactat-o după accident pentru a se interesa de starea ei. Ulterior, aceasta susține că a primit o scrisoare semnată de Filip, în care acesta îi ura recuperare grabnică și îi cerea scuze pentru neatenția de care a dat dovadă.

Prințul a fost testat cu aparatul etilotest și examinat oftalmologic după coliziune, iar verdictul a fost „apt pentru a conduce‘.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/ODN

Adaugă un comentariu