PSA va produce autovehicule în Algeria din 2018

Grupul auto francez PSA a ajuns la un acord pentru producerea de vehicule în Algeria, în cadrul unei companii mixte înfiinţată  la Alger cu trei parteneri locali.

Primele vehicule Peugeot şi Citroën urmează să iasă anul viitor de pe liniile de asamblare ale unei uzine care va fi instalată în apropiere de Oran, la 400 kilometri vest de capitala Alger.

“Obiectivul este să avem o uzină complet operaţională în 2019” a declarat Jean-Christophe Quemard, directorul pentru regiunea Orientul Mijlociu şi Africa la PSA (deţinătorul mărcilor Peugeot, Citroën, DS, Opel şi Vauxhall). Potrivit acestuia, peste cinci ani un număr de 75.000 de vehicule Peugeot şi Citroën ar urma să iasă anual de pe liniile de montaj, fără a preciza însă care sunt modele care vor fi produse la uzina din Algeria.

Investiţia totală în această uzină este de ordinul a 100 de milioane de euro. Societatea mixtă va fi deţinută în proporţie de 49% de PSA, iar restul de 51% va fi controlat de trei companii algeriene. Potrivit legislaţiei, companiile străine nu pot investi în Algeria fără a se asocia cu unul sau mai mulţi parteneri locali care să deţină pachetul majoritar la societăţile mixte.

Grupul PSA Peugeot Citroen a cumpărat în acest an compania Opel și a devenit al doilea mare producător auto din Europa, în urma grupului german Volkswagen. În urma tranzacţiei, evaluată la 2,2 miliarde de euro, PSA va controla 16% din piaţa auto europeană, fiind depăşită doar de Volkswagen, cu o cotă de piaţă de 24%.

Statul francez deţine o participaţie de 14% în PSA şi are două locuri în Consiliul de Administraţie, în urma acordării unui pachet de asistenţă financiară de trei miliarde de euro, care a salvat acum trei ani compania de la faliment. De asemenea, grupul chinez Dongfeng deţine 14% din acţiunile producătorului auto francez.

Sursa: afp.com

Adaugă un comentariu