Adio, Range Rover SV Coupé! Producția SUV-ului de lux a fost anulată

Prezentat inițial la Salonul Auto de la Geneva, în 2018, Range Rover SV Coupé urma să fie produs în 999 de exemplare la nivel mondial. Totuși, clienții care deja își comandaseră SUV-ul de lux au fost anunțați că modelul nu va mai vedea lumina zilei, până la urmă.

Contactat de publicția britanică Autocar, un reprezentant al Land Rover a recunoscut că planul ambițios al companiei nu se va mai concretiza: „Am luat dificila decizie de a ne informa clienții că Range Rover SV Coupé nu va continua în producție. În schimb, Land Rover își concentrează resursele și investițiile pe următoarea generație de produse de clasă mondială'.

Este posibil ca decizia să se bazeze strict pe considerente financiare. În prima parte a lunii ianuarie, o sursă anonimă a declarat pentru agenția Reuters că Jaguar Land Rover pregătește concedieri masive.

Pe fondul scăderii cererii pentru mașini diesel în Europa, constructorul britanic a înregistrat pierderi mari și ar fi luat decizia să elimine mii de locuri de muncă, pentru a rezista în continuare pe piață. Sunt șanse mari ca renunțarea la Range Rover SV Coupé să fi fost, de asemenea, determinată de acest context.

Range Rover SV Coupé urma să fie produs în numai 999 de exemplare la nivel global, pentru ca modelul să rămână unul exclusivist. Prețul de start fusese anunțat a fi de 270.000 Euro, dar – în funcție de dotări – acesta putea ajunge chiar până la 390.000 Euro.

În noiembrie 2018, Range Rover a prezentat noua generație a modelului Evoque, cu un design inspirat din cel al lui Velar. Următorul mare pas în istoria companiei este așteptat în 2021, când va fi lansată o nouă generație Range Rover. Viitoarele modele vor fi construite pe platforma Modular Longitudinal Architecture (MLA), ceea ce va asigura o greutate considerabil redusă. Viitorul sună bine, dar – din păcate – SV Coupé nu va face parte din el.

 

Citește și:

Duster 1.3 TCe: cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

TOP 25 cele mai vândute mașini în Europa în 2018

Românii au prins gustul mașinilor electrice: Câte au cumpărat în 2018

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/YOUCAR

Adaugă un comentariu