O nouă rechemare în service pentru Toyota

Toyota se pregătește de o rechemare în service pentru modelele Prius și Auris hibrid care au fost vândute în Europa între octombrie 2008 și noiembrie 2014. Se estimează că aproximativ 290.000 de autoturisme sunt afectate numai în Europa.

Citește și:

Atenție, cresc amenzile! Cât va fi punctul de amenda din ianuarie?

5 sfaturi esențiale pentru conducerea pe timp de ceață

Carburanții își schimbă denumirile din 12 octombrie

O metodă inedită ca să scapi de punctele de penalizare de pe permis

Șoferii începători ar putea rămâne fără permis mai ușor

Porsche renunță la motoarele diesel

WTLP pune piedică vânzărilor de hibride plug-in

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

 

Modelele care vor fi rechemate în service ar putea avea o potențială defecțiune la sistemul hibrid. În cazurile în care problema se manifestă, există riscul de oprire al motorului în timpul condusului.

La nivel global, Toyota organizează acest recall pentru 2.43 milioane de unități cu sistem de propulsie hibrid care au fost comercializate în Japonia, America de Nord, China și alte regiuni.

Doar în Japonia vor fi rechemate în service aproximativ 1.25 milioane de autoturisme, iar în Statele Unite se preconizează că alte 830.000 de unități sunt afectate de recall.

Japonezii de la Toyota informează că, în cazul apariției unei defecțiuni la sistemul hibrid, exista șansa ca mașina să nu intre într-un mod de siguranță, să existe pierderi de putere, iar în cele mai nefericite cazuri să se oprească motorul în mers.

Cu toate acestea, constructorul japonez afirmă că această problemă se manifestă foarte rar și că nu au fost înregistrate accidente, cel puțin în Japonia, din cauza acestei potențiale defecțiuni.

În urmă cu o lună, Toyota anunțase o altă rechemare în service care vizează aproximativ un milion de autoturisme la nivel global. Modelele Prius și C-HR produse în Japonia între iunie 2015 și mai 2018 sunt afectate de acest recall și prezintă risc de incendiu generat de un potențial scurtcircuit cauzat de o problemă la cablajul motorului.

Adaugă un comentariu