Red Bull Romaniacs 2019: Se dă startul celui mai dificil raliu hard enduro din lume

Red Bull Romaniacs 2019, cel mai dificil raliu hard enduro din lume, începe astăzi cu un show urban spectaculos. Cu această ocazie, raliul din Sibiu sărbătorește 16 ani de existență.

Astăzi, 30 iulie, la ora 17:00, Red Bull Romaniacs 2019 debutează cu un Prolog în care fanii pot vedea abilitățile cu care se laudă riderii. În plus, acest show are rolul de a stabili ordinea de start pentru prima zi de off-road.

În intervalul 08:00 – 13:00 au avut loc calificările pentru Prolog, primii 35 de concurenți din clasele Bronze, Silver și Gold avansând către finalele de la ora 17:00, organizate pe Bd. Coposu din centrul Sibiului.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Un tur măsoară 700 de metri lungime și cuprinde 12 obstacole. La realizarea acestora s-au folosit 130 de tone de piatră, 90 de tone de bușteni, 350 de pneuri de camion și de vehicule agrigole și 25-30 metri cubi de lemn.

Startul se dă pe 7 linii a câte 5 rideri fiecare. Clasele Bronze și Silver evoluează 7 minute + 1 tur, în vreme ce riderii clasei Gold au la dispoziție 10 minute + 1 tur. Câștigătorul fiecărei clase își va alege poziția de pe care va lua startul în prima zi de off-road.

Red Bull Romaniacs 2019 – Programul

În total sunt patru zile de off-road, programate în perioada 31 iulie – 3 august. Sâmbătă, la 11:30, vom urmări finișul raliului pe dealul Gușterița de lângă Sibiu, iar la ora 22:00 are loc festivitatea de premiere și petrecerea Red Bull Romaniacs, în cadrul Versailles Events (DN 106 Sibiu, Cisnădiora).

Pentru al patrulea an consecutiv, târgul „Enduro for Romania’ va strânge fonduri în urma vânzării de echipament și tricouri semnate de rideri. Banii vor fi redirecționați către îmbunățirea a două grădinițe din zona Văii Oltului, în Câinenii Mici și Greblești.

Adaugă un comentariu