Renault pregătește un crossover electric pentru 2021. Autonomie impresionantă

Renault va pune la treabă platforma CMF-EV încă de la anul, când teoretic vom cunoaște noua electrică a francezilor: un crossover cu autonomie mare.

Citește și:

Volkswagen a găsit o soluție inedită pentru încărcarea mașinilor electrice: stațiile mobile

Mercedes-AMG lucrează la primul său model electric de performanță, EQS

Opel și electromobilitatea, povestea ultimilor 50 de ani

Licitație pentru stații de încărcare pentru mașini electrice pe A1 și A2

Rabla Plus 2020: toate mașinile electrice care pot fi cumpărate în România

Pentru Salonul Auto de la Geneva (care nu s-a mai ținut, din motive deja firești) Renault a pregătit un concept interesant numit Morphoz.

Pe lângă designul atrăgător, Morphoz se lăuda cu un ampatament ajustabil în funcție de câte baterii primește între punți. Dacă vrei să-l ții prin oraș, optezi pentru pachetul mai mic și te bucuri de o mașină cu ampatament redus, bună pentru mediul urban. Când vrei să ieși în afara orașului, treci pe la stația specială de încărcare, îți pui bateria extra și te bucuri de autonomie îndestulătoare.

Toate astea sună bine, însă futurist, cel puțin pe moment. Important de reținut în cazul lui Morphoz este platforma CMF-EV, care va deservi mai multor modele electrice care vor completa gama Renault în anii următori. Primul pe listă, după spusele jurnaliștilor de la L’Argus, este un crossover urban; omologul electric al lui Captur, dacă vreți. Sau versiunea crossover — mai mare, mai spațioasă — a lui Zoe.

Acesta se află în cărțile Renault ca prezentare pentru primul trimestru din 2021, adică peste nici un an. Va avea o lungime similară cu a actualului Captur și va fi oferit în mai multe versiuni de putere și de capacitate de stocare. Francezii de la L’Argus cred că viitorul crossover urban de la Renault ar putea dispune de o autonomie de până la 600 de kilometri și că se va situa în jurul prețului de 37.000 €, atât cu cât este oferit Peugeot e-2008. În plus va avea elemente de design preluate de la Morphoz.

Adaugă un comentariu