Volkswagen a găsit o soluție inedită pentru încărcarea mașinilor electrice: stațiile mobile

Volkswagen e conștient că infrastructura electrică, în unele zone, nu oferă pe cât de mult se cere, așa că va produce stații de încărcare electrică mobilă.

Citește și:

Volkswagen crede în continuare în motorul cu combustie internă: „nu îl vom înlătura’

Volkswagen Touareg V8 TDI este cu mult mai puțin poluant decât limita impusă de UE

Criza coronavirus: Grupul Volkswagen nu exclude scenariul concedierilor, dacă nu se vor lua „măsuri drastice’

Așa arată primul Volkswagen Golf de curse din lume. Și e de vânzare!

Trece timpul! Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la debutul lui Volkswagen T1

Volkswagen a anunțat un parteneriat cu DU-Power New Energy Technical din China în vederea producerii de stații de încărcare mobile pentru mașini electrice.

Sistemul este unul hibrid, care combină alimentarea de la rețeaua electrică locală și un acumulator care stochează energie electrică; Volkswagen nu a menționat capacitatea de stocare a acestuia încă.

Astfel, în orele de vârf, stația de încărcare folosește energia stocată, evitându-se astfel supraîncărcarea rețelei. Viteza de încărcare a mașinilor electrice la aceste stații este de până la 150 kW.

Avantajul cel mai mare al acestora este flexibilitatea — pot fi mutate cu ușurință în zonele cu cerere mare și cu infrastructură electrică deficitară. Mai mult, costurile de instalare, spune Volkswagen, sunt mai mici decât în cazul stațiilor fixe.

În primă fază, acestea vor fi produse în China, însă Volkswagen face demersuri pentru crearea unei linii de producție și în Germania, la Hanovra.

Adaugă un comentariu