Renault, Nissan și alți constructori, suspectați că ar mări artificial prețurile la componente auto

Constructorii Renault, Nissan, Jaguar Land Rover, PSA și Fiat Chrysler sunt suspectați că ar fi format un cartel în scopul creșterii artificiale cu până la 25% a prețurilor unor componente auto. Comisia Europeană a demarat o anchetă în acest caz, potrivit publicației germane Der Spiegel.

Autoritățile europene îi investighează pe producătorii menționați mai sus, care sunt bănuiți de încălcarea legislației europene antitrust. Fără a-și dezvălui sursele, jurnaliștii de la Der Spiegel susțin că ancheta a început încă din decembrie 2018. Dacă informația este corectă, Renault, Nissan, Jaguar Land Rover, PSA și Fiat Chrysler ar fi majorat artificial cu până la 25% prețurile anumitor componente auto produse de către aceștia, cu sprijinul firmei de consultanță Accenture.

Purtătorii de cuvânt ai constructorilor respectivi au fost contactați de jurnaliștii nemți pentru a comenta pe marginea acuzațiilor. În timp ce reprezentanții Jaguar Land Rover, PSA și Fiat Chrysler au refuzat să ofere declarații, cei de la Renault și Nissan nu au răspuns deloc.

 

Citește și:

Anunțul MAI: Șoferii care fac Live-uri la volan nu vor fi sancționați în aceste zile

Polițist de la Rutieră, lovit de o mașină în timp ce dirija circulația

Șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare dacă urmăresc filme

„Noul Audi 40 este o combinație între Audi 80 și un cal

Airbag-urile externe ar putea reduce cu 30% gravitatea accidentelor

Ferrari California, rupt în două după ce s-a izbit de un stâlp de iluminat

 

Este a doua oară în anii recenți când Comisia Europeană investighează un caz de acest gen. În 2017, BMW, Volkswagen Group și Daimler au fost acuzați de o „umflare’ similară a prețurilor și de faptul că încearcă, prin colaborări neoficiale, să monopolizeze tehnologia de control al emisiilor. O anchetă în acest sens a fost demarată oficial toamna trecută, în luna septembrie.

Alt scandal recent vizează compania Ford Motor, care a recunoscut că a furnizat autorităților și clienților date eronate cu privire la emisiile autoturismelor sale.

 

Sursa foto: pexels/com

Adaugă un comentariu