SEAT Minimo: cvadriciclul electric căruia îi schimbi bateria în câteva secunde

La Mobile World Congress 2019, eveniment organizat în Barcelona, SEAT a prezentat un concept despre care crede că este viitorul mobilității urbane. Este vorba despre un cvadriciclu electric, cu 1+1 locuri în habitaclu, numit SEAT Minimo.

Autoturismul minuscul măsoară doar 2,5 metri lungime și 1,24 metri lățime, rezultând astfel o amprentă la sol de numai 3,1 mp. Cu alte cuvinte, ocupă de două ori mai puțin spațiu pe șosea decât o mașină obișnuită.

Ideea unui astfel de vehicul este să combine practicitatea unei motociclete cu siguranța și confortul unui automobil. În teorie sună ideal, mai ales pentru deplasări scurte și rapide prin orașe aglomerate.

Deosebit de similar ultracompactului Renault Twizy, SEAT Minimo se diferențiază de concurență prin ușurința și rapiditatea cu care i se poate schimba bateria. Durează doar „câteva secunde’, potrivit constructorului iberic, astfel că șoferul își poate continua drumul aproape instantaneu. Nici capacitatea bateriei nu este rea, oferind autonomie de 100 km.

Mai mult decât atât, SEAT Minimo este capabil să ruleze tehnologie autonomă de nivelul 4, adică să se deplaseze singur din locul de parcare până la proprietar, atunci când este solicitat.

 

Citește și:

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Accident grav: Un Tesla Model X a intrat într-un copac, apoi a luat foc

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

 

Producătorul iberic îl propune și pentru uz în cadrul serviciilor de car-sharing, unde s-ar putea dovedi extrem de rentabil (mai ales datorită trucului cu bateria). Tehnologia wireless Android Auto din dotare este un argument în plus pentru exploatarea cvadriciclului pe această piață.

Deocamdată, SEAT Minimo este un simplu concept, dar constructorul spaniol promite că acesta va intra în producție de serie în 2021. Până atunci, îl vom putea admira pe viu la Salonul Auto de la Geneva, între 7-17 martie.

Adaugă un comentariu