Sergio Marchionne anunță: “Nu omor marca Fiat”

Sergio Marchionne, boss-ul Fiat, a fost prezent la Salonul Auto de la Geneva. Fiind una dintre cele mai importante voci din industria auto, declarațiile sale au stârnit valuri.

Italianul a declarat că Fiat va trece printr-un amplu proces de restructurare a gamei de modele. Astfel, Fiat se va concetra în Europa doar pe Panda și modelele 500.

MARE ATENȚIE! Dacă ai maxim 5.000 de euro, astea sunt MAȘINILE PE CARE TREBUIE SĂ LE CUMPERI!

ROAD RADE FILMAT în ROMÂNIA! După ce au văzut clipul, polițiștii au luat o DECIZIE INCREDIBILĂ!

“Nu omor marca Fiat, cred că are perspective fenomenale în America de Sud. Dar în Europa are un rol mai puțin relevant pentru că ne vom concentra pe familia 500 și Panda. Acestea vor fi modelele pe care vom continua să le dezvoltăm”, a spus Marchionne.

Acesta a adăugat: “Sunt mai puțin amorezat de segmentul din care face parte Tipo din cauza concurenței de care avem parte. Nu trebuie să investim sume mari de bani într-un segment suprapopulat”.

Amenda pentru rovinietă s-ar putea prescrie în doar patru luni

Cât despre viitorul Fiat, Marchionne a adăugat: “Înțeleg că Fiat înseamnă foarte mult, dar relevanța sa în piață este greșită. Trebuie să facem loc pentru branduri mai puternice pentru a proteja vânzările. A trebuit să restricționăm operațiunile Lancia. Alfa și Maserati reprezintă calea preferată pentru a ne dezvolta în Europa, pentru că profiturile generate sunt atractive”.

Altfel, în urmă cu ceva vreme, Sergio Marchionne s-a dovedit a fi un fan al mașinilor electrice. “Dacă va fi construit un supercar electric, atunci Ferrari o va face. Trecerea este ușor de făcut”, spunea italianul.

Adaugă un comentariu