După ce si-a vandut masina, au început să curgă amenzile. Mii de euro!

Un orădean a avut o surpriză neplăcută la câteva luni după ce si-a vandut masina. Zeci de amenzi, a căror valoare totală a sărit de o mie de euro, au început să sosească periodic pe numele său. Toate erau aplicate în Franța, deși omul nu călcase niciodată pe teritoriul francez.

Vestea mult așteptată despre MICHAEL SCHUMACHER a venit DUPĂ 4 ani!       

ADIO, MAŞINI DE BULGARIA! Autoturismele ‘bulgăreşti vor fi RADIATE

O mașină vândută în ianuarie cu 5.200 de euro i-a adus numai probleme unui bărbat din Oradea. Deși a semnat contractul de vânzare-cumpărare și a scos mașina din evidențele fiscale ale primăriei, acesta a început să primească amenzi emise în Franța pe numele său.

Acest lucru a fost posibil deoarece cumpărătorul nu a radiat-o pentru a o transcrie pe numele său. Valoarea amenzilor a depășit o mie de euro, reprezentând un procent important din valoarea mașinii vândute. Din păcate, stingerea acestor obligații fiscale nu se poate face decât prin hotărâre judecătorească.

VIDEO Nu am chef să semnez, bă, procesul verbal!’. Smecher cu tupeu VS Poliția Română      

O VESTE EXTRAORDINARĂ! De la 1 noiembrie, ACTELE ASTEA VIN ACASĂ!

Cine se oferă să livreze 5.600 de mașini pentru Poliția Română

INCREDIBIL! Ambasada SUA caută șofer! Ce SALARIU oferă românilor!

Circuitul birocratic din România nu prevede ca, la vânzare, mașina să treacă automat pe numele cumpărătorului. Așa se face că vânzătorii care nu-și radiază ei mașinile primesc toate amenzile noilor proprietari. De anul viitor, însă, lucrurile se vor schimba, odată cu intrarea în vigoare a unei ordonanțe de urgență care transpune în legislația noastră o directivă europeană.

Aceasta prevede că dacă în trei luni de la achiziție noul proprietar nu transcrie mașina cumpărată, dreptul de înmatriculare a mașinii se suspendă, iar cumpărătorul poate fi tras la răspundere penal.

Cât despre orădeanul nostru, nu putem decât spera că acesta nu si-a vandut masina pentru a paria pe echipa de fotbal favorită

NICIODATĂ să nu cumperi o mașină second-hand fără să verifici ASTA!

Nu ai ASTA în mașină mereu? AMENDĂ 525 DE LEI!

De ce nu trebuie să cumperi o mașină adusă din Germania – UN EXEMPLU PERFECT

Adaugă un comentariu