Lamborghini prezintă noul sistem aerodinamic activ de pe Aventador SVJ

Lamborghini Aventador SVJ este cea mai agresivă versiune a lui Aventador și se spune că este ultimul model al producătorului italian care este dotat cu un motor V12 aspirat. Zvonurile spun că urmașul lui Aventador o să fie propulsat de un sistem hibrid.

Citește și:

Program de vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Neatenția la volan e sport național

România a surclasat Germania și Spania la FIA Hill Climb Masters

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

Mercedes-Benz C300de: consum mixt de doar 1.6 l/100 km

Amendă de 800 de milioane de euro pentru Audi

 

Pentru versiunea SVJ, Lamborghini a folosit o versiune avansată a sistemului aerodinamic activ ALA care a debutat pe Huracan Performante.

Canalul oficial Lamborghini a postat un clip în care Aventador SVJ reușește să facă un tur din circuitul Nurburgring în doar 6 minute și 44 de secunde. Dar autoturismul din video prezenta diverse modificări, sub forma unui rollcage și a unor anvelope diferite de cele de serie, așa că recordul pentru mașini de serie rămâne în continuare la Porsche 911 GT2 RS care a scos un timp de 6 minute și 47 de secunde.

Noul sistem aerodinamic (ALA 2.0) de pe Aventador SVJ dispune de elemente mobile montate în spoilerul față, dar și pe partea din spate a autoturismului. Elementele mobile se închid și se deschid în funcție de condițiile de frânare sau accelerare.

Partea din spate a sistemului permite controlul individual al 'flapsurilor' în funcție de tipul de viraj de pe circuit. Sistemul are capacitatea de a trimite curenți de aer prin spoilerul spate. Astfel, autoturismul poate păstra o viteză și mai mare în viraje.

Componentele aerodinamice ale lui Aventador SVJ oferă cu până la 40% mai multă apăsare aerodinamică decât în cazul unui Aventador SV, dar și să reducă această forță pentru a permite mașinii să ajungă până la 349 km/h.

Modelul extrem utilizează un propulsor V12 de 6.5 litri care produce 770 CP și un cuplu de 720 Nm. Lamborghini a declarat că SVJ accelerează de la 0-100 km/h în 2.8 secunde, iar sprintul de la 0-200 km/h se realizează în doar 8.6 secunde.

Mai jos puteți urmări un videoclip în care Lamborghini explică principiul de funcționare al sistemului ALA 2.0:

Adaugă un comentariu