Criza COVID-19: Skoda oferă mașini comunității, începe producția de măști

Skoda a anunțat că își pune la dispoziție flota de mașini disponibilă prin serviciul HoppyGo și că va produce măști reutilizabile FFP3.

Citește și:

Industria auto din România va produce echipamente medicale

Cel mai important eveniment auto al anului nu-și va mai deschide porțile anul acesta

Orban: Șoferii care fac transport de marfă vor sta în izolare de la venirea acasă până la plecarea într-o nouă cursă

Amintiri pre-coronavirus: un eveniment BMW Seria 2 Gran Coupe care nu a mai fost

Mercedes-Benz contribuie pe mai multe fronturi în lupta contra coronavirus

Skoda își mobilizează resursele în lupta de prevenție și tratament în contextul epidemiei de coronavirus. Producătorul din Mlada Boleslav a anunțat că va pune la dispoziția voluntarilor, a asociațiilor umanitare și a municipalității flota de vehicule altfel disponibile prin serviciul de car sharing HoppyGo.

Astfel, 200 de automobile și 150 de scutere electrice pot fi folosite acolo unde e nevoie mai mare de ele — pentru distribuția de medicamente și alimente. Asociații din peste 20 de orașe din Cehia se folosesc în acest moment de vehiculele din flota HoppyGo.

Mai mult, experții centrelor de dezvoltare și proiectare Skoda au colaborat cu Institutul de Informatică, Robotică și Cibernetică din Cehia pentru a crea o mască reutilizabilă FFP3. Aceasta este produsă folosind imprimantele 3D din centele Skoda. Producția zilnică este de 60 de unități, donate Ministerului Sănătății din Cehia.

Skoda a oferit și suport financiar municipalității din mai multe orașe ale țării, care însumează 10 milioane de coroane cehe (echivalentul a peste 360.000 €).

Adaugă un comentariu