Skoda Kodiaq RS sosește la Paris cu 240 CP

Skoda a prezentat la Paris noul Kodiaq RS, primul SUV care poartă inițialele diviziei de performanță a mărcii din Cehia.

Kodiaq RS sosește în piața auto cu o motorizare 2.0 TDI de 240 CP, care duce la o nouă nișă în acest segment. Vorbim despre primul SUV de performanță cu șapte locuri oferit de o marcă de volum. SUV-urile cu șapte locuri nu sunt primele pe lista producătorilor atunci când vine vorba de dezvoltarea versiunilor de performanță, dar Kodiaq RS sosește cu abilitatea de a accelera de la 0 la 100 km/h în doar șapte secunde.

Atenție, cresc amenzile! Cât va fi punctul de amenda din ianuarie?

Dacia Duster primește un nou motor la Paris

BMW Seria 3 G20 dezvăluit înainte de prezentarea oficială

Carburanții își schimbă denumirile din 12 octombrie

O metodă inedită ca să scapi de punctele de penalizare de pe permis

Șoferii începători ar putea rămâne fără permis mai ușor

Porsche renunță la motoarele diesel

WTLP pune piedică vânzărilor de hibride plug-in

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

 

Viteza maximă a lui Skoda Kodiaq RS este de 220 km/h, iar cuplul maxim, de 500 Nm, este atins între 1.750 și 2.500 rpm. Consumul mixt este de șase litri la sută, în timp ce emisiile CO2 sunt de 157 grame pe kilometru.

Kodaiq RS sosește la Paris și cu un record la Nürburgring: cel mai rapid SUV cu șapte locuri pe Nordschleife. Timpul realizat de acest model este de 9 minute și 29.84 secunde. Timpul record este stabilit de Sabine Schmitz, singura femeie care a câștigat cursa de 24 de ore de la Nürburgring.

Motorizarea TDI a lui Kodiaq RS se bucură de un sistem de tracțiune integrală permanent și de o transmisie DSG cu șapte trepte și două ambreiaje. Șoferul poate alege între mai multe moduri de rulare, care afectează atât răspunsul la accelerație, cât și comportamentul suspensiei prin sistemul Dynamic Chassis Control, inclus în standard.

Pentru prima dată la Skoda, jantele de 20 de inchi sunt standard pe un model de serie. Kodiaq RS are și un sistem care generează un sunet artificial de motor prin difuzoarele mașinii, activat doar în anumite moduri de rulare.

Adaugă un comentariu