Cum se încurajează cumpărarea de mașini electrice: taxe uriașe pentru automobilele NOI pe benzină și diesel

Taxele ar putea ajunge până la 2.000 de Euro, chiar dacă este vorba despre mașini nou-nouțe. În schimb, cele second-hand nu sunt „sancționate’ în niciun fel.

Italia pregătește noi taxe care să descurajeze achiziționarea de mașini noi pe combustibili fosili. Un nou proiect de lege din peninsulă prevede introducerea unor taxe suplimentare la cumpărarea de mașini cu motoare de capacitate mare, diesel sau pe benzină.

Citește și…

Michael Schumacher împlinește 50 de ani! Ce mai face campionul?

Peste 40 de mașini, vandalizate de doi copii. Cine plătește pagubele?

Numărul mașinilor furate a crescut cu 70% în 2018, față de 2017

Sistemul de semaforizare din Capitală, accesat ilegal!

Noi defecţiuni la autobuzele Otokar, cumpărate de Gabriela Firea

Prins de radar cu 174 de km/oră în Galați

Tesla vine în România!

Cel mai tare video cu mașini al anului!

Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică

Două localități sunt conectate de o șosea spectaculoasă

Șoferii români au circulat cu viteze excesive și în perioada sărbătorilor

 

Mai precis, un autovehicul nou diesel care emite între 161 și 175 grame CO2/km va atrage cu sine o taxă auto de 1.100 Euro. Intervalul 176-200 g/km presupune o taxă de 1.600 Euro.

În cazul celor care emit peste 201 g CO2/km, taxa ar atinge valoarea de 2.000 Euro. Așadar, e vorba despre o scumpire direct proporțională cu cantitatea noxelor.

Este de remarcat faptul că legea vizează doar mașinile NOI cu motor de mare capacitate, nu și cele second-hand. Motivul? Italia exportă din ce în ce mai multe automobile SH către alte țări din Europa.

Spre exemplu, în 2018 a exportat cu 56% mai multe decât în 2017. Piața aceasta fiind tot mai restrânsă, nu se pune accentul pe ea atunci când se discută despre limitarea noxelor.

Din fericire pentru șoferi, taxele uriașe nu sunt singurul mod prin care Italia încurajează achiziționarea de mașini ecologice. Proiectul de buget pentru anul 2019 prevede și acordarea de subvenții pentru cumpărarea automobilelor electrice și hibride. Un astfel de voucher poate ajunge până la 6.000 de Euro, dar se aplică doar modelelor care costă maximum 50.000 de Euro.

Legea trebuie aprobată de Parlamentul italian înainte să fie implementată. Dacă votul e pozitiv, măsurile ar putea intra în vigoare începând de la 1 martie.

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu