Taxiurile autonome sunt viitorul. Cât de profitabilă va deveni afacerea în următorii ani

vezi galeria foto

Taxiurile autonome se anunță a fi viitorul transportului intraurban. Potrivit unor analiști elvețieni, această industrie ar putea ajunge până în 2030 la o cifră de afaceri anuală de 2 trilioane de dolari.


Estimările optimiste le aparțin specialiștilor elvețieni de la UBS Group AG, care au ajuns la această concluzie pe baza unei simulări axate pe o flotă de taxiuri autonome care ar circula în New York. Potrivit exercițiului, aceste vehicule ar optimiza masiv rutele călătorilor și ar favoriza o conexiune digitală eficientă cu aceștia.

Analiștii au ajuns la cifra de afaceri anuală de 2 trilioane de dolari luând în calcul și costurile de funcționare, ratele de utilizare sau complexitatea rețelei de stații de încărcare destinate mașinilor electrice.


În mometul de față, Uber și Lyft sunt văzuți ca viitorii lideri ai industriei de taxiuri autonome, dar specialiștii prevăd un succes răsunător pe această piață și în dreptul unor constructori auto consacrați. Printre companiile menționate în studiul celor de la UBS Group se numără General Motors, Volkswagen, Daimler și Waymo.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor


Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Francezii deja experimentează cu transportul public autonom, în apropiere de Paris. Pe 15 mai, Renault a pus în circulație o flotă auto formată din trei taxiuri autonome Renault ZOE și un autobuz autonom Transdev-Lohr i-Cristal.


Cu toate acestea, rămâne de văzut cât de repede se vor acomoda oamenii cu ideea unor mașini care se conduc singure. Waymo a avut mari probleme când își testa flota auto în Arizona: localnicii aruncau cu pietre în vehiculele autonome și făceau tot posibilul să le scoată în afara carosabilului.

 

Sursa foto: 123RF.com

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE