Hyundai a finalizat achiziția Boston Dynamics

Hyundai Motor Group a finalizat achiziția Boston Dynamics, o companie specializată în robotică.

Mai precis, coreenii de la Hyundai dețin acum 80% din acțiunile Boston Dynamics, în timp ce restul de 20% din portofoliu le aparține celor de la SoftBank. Cei din urmă au achiziționat Boston Dynamics de la Google în tranșe plătite între 2013 și 2017. La momentul respectiv, valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită.

Între timp, se pare că Hyundai Motor Group a plătit 921 de milioane de dolari pentru Boston Dynamics, ceea ce înseamnă că firma specializată în robotică este evaluată la 1.1 miliarde de dolari.

Impresionant: iată câte mașini pe minut fac marii producători auto

Cei de la Hyundai își propun să devină un furnizor de soluții inteligente de mobilitate și au făcut investiții serioase în cercetare în domeniul fabricilor inteligente, al mobilității urbane, al inteligenței artificiale și, nu în ultimul rând, în domeniul conducerii autonome.

Tot Hyundai Motor Group a format o divizie separată în octombrie 2020, numită New Horizons Studios, ce viza dezvoltarea de ‘UMV’-uri, adică Ultimate Mobility Vehicles. Acestea din urmă folosesc ‘picioare’ în loc de roți. Cei de la Boston Dynamics au pus la vânzare în vara lui 2020 un câine-robot cu patru picioare, ce avea un preț de 75.000 de dolari.

În parcarea viitorului, roboții fac toată treaba în locul tău

Boston Dynamics a fost fondată în 1992 la MIT, iar transformarea în companie separată de Massachusetts Instutute of Technology a fost necesară pentru a le permite angajaților să cerceteze în domeniul roboticii pentru armata americană și pentru institutul DARPA. Între timp, specialiștii de acolo au făcut diverși roboți capabili să se descurce în anumite situații fără asistență umană.

De ce înlocuiește Mercedes roboții cu oameni?

Prin achiziția Boston Dynamics, Hyundai Motor Group vrea să dezvolte soluții logistice inteligente și să își susțină linia de produse la nivel global și chiar să producă și să vândă diferite tipuri de roboți.

Ford foloseşte roboți colaborativi de la Universal Robots în uzina de la Craiova

Adaugă un comentariu