VIDEO: Tesla Model 3 frânează singur și evită un accident grav

O filmare cu camera de bord amintește cât de util este sistemul de frânare autonomă: un autoturism Tesla Model 3 frânează singur și evită un accident grav! Din nefericire, alți șoferi din intersecție nu au fost la fel de norocoși.

Coliziunea s-ar fi produs fără ca șoferul din Tesla să observe măcar pericolul iminent: avea verde la semafor, iar mașina scăpată de sub control venea din stânga-spate. Noroc cu sistemul AEB (Autonomous Emergency Braking) din dotarea autoturismelor lui Elon Musk (și nu numai).

Senzorii l-au depistat la timp pe celălalt participant la trafic, care traversa neregulamentar intersecția, iar sistemul inteligent de frânare a preluat controlul mașinii. Mulțumită tehnologiei autonome, a fost evitat un accident grav.

Din păcate, pagube materiale tot s-au produs în intersecție. Alți doi șoferi s-au ales cu mașinile serios avariate, acestea nefiind dotate cu sistemul de siguranță activă.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

„De-asta a ales Tesla să nu investească în marketing. Au așteptat pur și simplu să apară video-uri de genul acesta’, scrie pe YouTube un utilizator. „Aș paria oricând pe camerele și timpul de reacție Tesla în defavoarea omului, ținând cont de viteza mare și de faptul că mașina cealaltă venea din stânga-spate’, comentează altul. Clipul a fost vizionat de 396.720 internauți și apreciat de numai 509.

Astfel de filmări vor deveni tot mai răspândite odată ce Uniunea Europeană impune dotarea tuturor mașinilor noi cu sistem de frânare autonomă. Statele membre au semnat deja un proiect de acord în acest sens. Aflați de aici când intră în vigoare măsura!

Adaugă un comentariu