Tesla renunță la magazinele fizice pentru a reduce costurile de producție

Oficialii Tesla au anunțat că au de gând să renunțe la magazinele fizice. Vânzările autoturismelor electrice se vor desfășura exclusiv în mediul online.

Această mișcare controversată este dată de faptul că Tesla nu vinde autoturisme prin intermediul unor reprezentanțe, iar legile unor state americane au interzis conceptul unui magazin controlat direct de către fabrică.

În total, Tesla are 120 de showroom-uri în Statele Unite. Majoritatea acestora sunt amplasate în mall-uri și centre comerciale (asemenea lui Volkswagen Concept Store din Plaza Romania). Spre deosebire de reprezentanțele altor branduri, magazinele Tesla nu oferă un centru de service, asigurare și finanțare.

Chiar și așa, Tesla oferă centre de service, dar care sunt independente de magazinele acestora. Pentru a preveni supraaglomerarea unităților de service, Tesla se bazează pe o flotă mobilă de tehnicieni, care pot fi chemați de clienți direct în fața casei.

Citește și:

Anunțul MAI: Șoferii care fac Live-uri la volan nu vor fi sancționați în aceste zile

Polițist de la Rutieră, lovit de o mașină în timp ce dirija circulația

Șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare dacă urmăresc filme

„Noul Audi 40 este o combinație între Audi 80 și un cal

Airbag-urile externe ar putea reduce cu 30% gravitatea accidentelor

Ferrari California, rupt în două după ce s-a izbit de un stâlp de iluminat

 

Americanii se pregătesc să lanseze versiunea de 35.000 de dolari a lui Model 3. Renunțarea la magazinele fizice le va permite acestora să scadă prețurile autoturismelor comercializate cu o medie de 6%.

În prezent, clienții americani pot achiziționa un autoturism Tesla în doar un minut, dacă utilizează platforma online. Acest serviciu va fi disponibil în viitor și în Europa.

Dar cum procedezi atunci când cumperi un autoturism fără să-l vezi? Tesla s-a gândit și la acest aspect. Un client are dreptul să returneze autoturismul după șapte zile, în condițiile în care nu a parcurs o distanță mai mare de 1.000 de mile.

Oficialii au declarat câ Poți cumpăra o Tesla, te poți plimba câteva sute de kilometri cu prietenii într-un weekend și apoi o poți returna, totul este gratuit‘. Americanii sunt convinși că nu vor avea parte de prea multe retururi, deoarece Model 3 este pe primul loc în topul satisfacției clienților.

Sursa: autonews.com

Adaugă un comentariu