Tesla renunță la programul de recomandări: care este motivul?

Programul de recomandări Tesla, care în ultimii ani s-a dovedit surprinzător de popular în rândul clienților, va lua sfârșit la finalul acestei luni. Deși constructorul american părea că vinde pe bandă rulantă grație hibrizilor proprietar-dealer auto, Elon Musk spune că sistemul nu era tocmai rentabil.

Anunțul a fost făcut chiar de către Elon Musk, într-o postare publică a acestuia pe profilul personal de Twitter: „Programul de recomandări Tesla se va încheia pe 1 februarie. Dacă doriți să recomandați unui prieten să cumpere o Tesla și să-i oferiți 6 luni de Supercharging gratuit, vă rog să o faceți până atunci’. Directorul și cofondatorul companiei explică decizia într-un comentariu: „Programul aduce costuri nedorite pentru anumite modele, în special pentru Model 3′.

 

Citește și…

Accidentele rutiere: pierderi enorme pentru statul român

VIDEO: Ce scrie pe airbag-urile Dacia

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Ce mașină conduce Cristi Borcea după ce a a ieșit din închisoare

Record mondial: cum arată cea mai lungă mașină construită vreodată

Românii nu învață pentru examenul auto

VIDEO: Șoferul unui Logan plătește scump o depășire prin dreapta

 

Programul de recomandări Tesla fusese lansat în 2015, pentru a-i răsplăti pe proprietarii de Model S care își încurajau prietenii să cumpere unul la rândul lor. Pentru a fi declarați câștigători, trebuiau îndeplinite o serie de condiții: autoturismele recomandate să fie livrate, comanda să se fi realizat pe baza unui cod unic de recomandare și alte criterii precizate la intrarea în program și modificate periodic.

Premiile erau extrem de variate, de la baterii solare Powerwall până la posibilitatea de a trimite în spațiu fotografii personale, prin rachete SpaceX. Spre exemplu, pentru că recomandările lui au adus producătorului auto încasări de 12 milioane de dolari, un youtuber norvegian a fost răsplătit cu două Tesla Roadster Founder’s Series.

 

Sursa foto: Flickr.com/Steve Jurvetson

Adaugă un comentariu