Auto Bild a testat: Karcher K4 Full Control Car

Karcher este una dintre mărcile la care te gândești din prima atunci când vine vorba de soluții de curatare cu presiune.

Compania a fost fondată în 1935 de inventatorul Alfred Kärcher, iar acesta rămâne o afacere de familie și astăzi. Auto Bild a testat unul dintre aparatele de curățat cu presiune produse de Karcher, mai precis modelul K4 Full Control Car. Acesta are un randament de 40 de metri pătrați pe oră și este gândit pentru utilizare normală în jurul casei.

Pachetul reprezintă un kit complet de curățare exterioară a mașinii, care poate fi utilizat în numeroase situații în jurul casei și în grădină. În cutie vei găsi o duză de spumare, o perie de spălat rotativă (reglabilă) și un detergent auto la ambalaj de un litru.

Este destul de simplu să-l pui în funcțiune, trebuie să-l racordezi la apă, să-l bagi în priză și să conectezi lancea la aparat. În mai puțin de cinci minute de la momentul la care ți-a sosit coletul la poartă, dacă ai deja un furtun cu adaptor, poți să speli mașina sau orice altceva mai este murdar la tine în curte.

Pentru o utilizare eficientă și inteligentă, vă recomandăm să aprofundați manualul utilizatorului pentru a descoperi funcționalitatea fiecărui atașament pentru lance și care sunt modurile recomandate de utilizare pentru fiecare accesoriu în parte.

Modul de pulverizare poate fi reglat, prin rotirea lancei Vario Power, pana la nivelul optim droit. Pistolul Full Control are trei niveluri de presiune si setarea detergentului pentru a asigura o curatare optima a tuturor tipurilor de suprafete

Sistemul permite și utilizarea unei soluții pentru sablat dezvoltată de Karcher și este compatibilă cu toate aparatele de curatat cu presiune (K2 – K7) de la compania germană. Pentru această funcție, va trebui să folosiți o țeavă de sablat, adică un accesoriu suplimentar, nedisponibil în acest pachet. Lista completă de detergenți și accesorii o puteți găsi pe site-ul Karcher.

Aparatul Karcher K4 Full Control Car poate transporta maximum 420 de litri de apă pe oră și poate face acest lucru cu apă aflată la o temperatură de maximum 40 de grade Celsius. Furtunul de presiune are o lungime de șase metri, deci nu veți fi nevoiți să mutați prea des aparatul când vă spălați mașina, cu toate că acest lucru nu este o corvoadă, fiind relativ ușor pentru ceea ce este, mai precis 11,4 kilograme fără accesorii.

Presiunea la care funcționează aparatul K4 Full Control este situată între 20 și 130 de bari.

Pe pistolul de pulverizare puteți monta mai multe accesorii și diferite duze, iar presiunea apei este reglată direct de pe acestea. Există și o duza de spumare în care puteți pune detergent, asta în cazul în care nu doriți să utilizați sistemul integrat de livrare a detergentului.

Indiferent de alegere, recipientele care țin detergentul au filet, deci le veți putea reumple cu ușurință. Atenție, însă, la detergenții de calitate slabă de pe piață, deoarece aceștia pot să vă afecteze atât aparatul de spălat cu presiune, cât și vopseaua mașinii. Un preț mic nu este întodeauna o afacere bună!

Din punctul nostru de vedere, K4 Full Control Car vine în întâmpinarea clienților care sunt convinși că au nevoie de un aparat de spalat cu presiune și vor un pachet mai generos de accesorii încă de la achiziție. Altfel spus, dacă ați fost dezamăgiți de produse ieftine, cu performanțe slabe, acesta ar putea fi o soluție pentru casa și grădina voastră.

Citește și

VIDEO – Polițist român, filmat în timp ce conduce cu piciorul

Mărturisirile lui James May – De ce a fost tentat să-l ucidă pe Jeremy Clarkson

Cum arată Ford Puma, al doilea SUV produs la Craiova?

Șofer de „WOLZVAGIN’, invitat la Poliția Locală printr-un mesaj jenant

Țara în care 7 din 10 șoferi regretă că și-au cumpărat o mașină electrică

Manda a rămas fără permis – Senatorul PSD circula cu 125 km/h în localitate

Adaugă un comentariu