Timpi de așteptare uriași la Vama Nădlac

Cel puțin două ore se așteaptă în Vama Nădlac II. E plin de mașini și autocare care vor să intre în România, oameni veniți din vestul Europei, în special din Germania, țară care se pregătește să-și închidă granițele în plină pandemie de coronavirus.

Coadă de autocare la Vama Nădlac II, lângă Arad, unde se poate intra pe șase artere și se poate ieși pe două. Zeci de călători trebuie să aștepte să fie controlați de autorități, inclusiv de specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică. Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră Arad, în jur de 15 autocare așteaptă să le fie permisă circulația prin România.

Timpii de așteptare sunt mai ridicați din cauza măsurilor luate de autoritățile de la nivel central. Dacă înainte controlul pentru o persoană ținea undeva la un minut, acum poate dura chiar și 10 minute. 90% din călători sunt trecuți în linia a doua și trebuie să aștepte controlul autorităților, ei fiind nevoiți să completeze și formularul transmis de DSP, în care trebuie să spună de unde vin.

Peste 80.000 de persoane au intrat în ţară în ultimele 24 de ore În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 83.700 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 44.400 pe sensul de intrare şi 39.300 pe cel de ieşire din ţară şi peste 28.000 mijloace de transport, dintre care aproximativ 15.100 pe sensul de intrare și 12.900 pe sensul de ieșire din țară. Comparativ cu aceeaşi zi din anul 2019, se constată o scădere de aproximativ 43%, anul trecut traficul fiind de 148.300 persoane, potrivit datelor Poliţiei de Frontieră.

Sursa: libertatea.ro

Adaugă un comentariu