Toate modelele noi lansate în Europa ar putea include 11 sisteme de siguranță în standard

E din ce în ce mai clar că oficialii europeni pun siguranța pe primul loc. Potrivit unui proiect european, toate modelele noi lansate după 2021 ar putea să include 11 sisteme de siguranță în versiunea standard.

Comisia europeană propune ca toate modelele noi introduse de constructori începând din 2021 să includă 11 sisteme de siguranță în standard.

Salonul Auto de la Paris, sperietoarea constructorilor

Cu ce mașini aleargă polițiștii din Galați după infractori | FOTO

Care sunt acestea? Sistem de frânare de urgență (AEB), de menținere a benzii de rulare (Lane Keep Assist), Cruise Control Adaptive, test de siguranță frontal pentru pasagerul din dreapta și test pentru impactul lateral cu un obiect pe partea pasagerului din dreapta șoferului, sistem de detectare a consumului de alcool de către șofer, sistem de detectare a oboselii șoferului, sistem de recunoaștere a elementelor care pot distrage atenția șoferului, sistem de de recunoaștere a elementelor care pot distrage atenția conducătorului auto, sistem de înregistrare a datelor, semnalizare suplimentară pentru oprirea de urgență și extinderea zonei de impact la nivelul capului la impactul cu pietonii și bicicliștii.

Ce vor păți șoferii care nu vor plăti amenzile rutiere?

Conform oficialilor comisiei europene, aceste sisteme de siguranță care sunt pentru un moment la stadiul de propunere ar putea să salveze 7.300 de vieți și să evite 38.900 de răniți grav în perioada 2020-2030.

Adaugă un comentariu

Articole similare