Toyota închide după jumătate de secol fabrica din Australia

Toyota a anunţat închiderea fabricii din Melbourne, după ce a produs maşini în Australia timp de 54 de ani. Producătorul nipon şi-a motivat decizia invocând performanţele slabe înregistrate.

Adio permis în format fizic! În curând, permisul va fi disponibil pe telefonul mobil

Accidentul care a dus la trimiterea în judecată de către DNA a unui gigant din Generația de Aur

Toyota a început în anul 1963 asamblarea maşinilor în Australia, iar în 1994 a demarat producţia la fabrica Altona din Melbourne. În 2007, subsidiara Toyota din Australia anunţa un nivel record al producţiei, de aproximativ 150.000 de unităţi.

Un șofer i-a spus unui taximetrist: Vrei să mă dau jos la tine?’

Martorii de bord – Peste 60 de semne explicate

În 2014, compania niponă a anunţat că încheierea producţiei în această ţară din cauza intensificării concurenţei cu brandurile importate, pe fondul aprecierii dolarului australian şi a creşterii limitate a pieţei auto locale.

Care este cea mai urâtă mașină românească produsă vreodată?

Sursa: economica.net

Deşi a renunţat la fabrica din Australia constructorul auto nipon continuă să investească în unităţi de producţie pe alte continente.

Toyota şi Mazda au hotărât să realizeze un joint venture prin care să deschidă o fabrică de producţie auto în Statele Unite. Investiţia va depăşi 1.6 miliarde de dolari şi va fi crea peste 4000 de noi locuri de muncă.

Adaugă un comentariu